Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Opening Dorpshuis de Schakel

leerbroek • Het nieuwe dorpshuis de Schakel in Leerbroek wordt op zaterdag 28 augustus om 11.00 uur officieel geopend. Tevens is er die dag een streekmarkt en een kleedjesmarkt.

Na een lange periode van wachten, slopen, bouwen en een dorp zonder dorpshuis wordt er op zaterdag 28 augustus feest gevierd vanwege de opening van het mooie nieuwe dorpshuis.

Na de officiële opening is het dorpshuis vanaf 12.30 uur voor een ieder te bewonderen. Ook zal de mogelijkheid er zijn om in het kerkelijk centrum De Samenkomst en de advieswinkel van Univé een blik te werpen op hoe mooi ook daar het resultaat geworden is.

Streekmarkt en kleedjesmarkt
Rondom de Schakel zal er tussen 10.30 en 16.00 uur een streekmarkt en kleedjesmarkt voor de kinderen georganiseerd worden op het eveneens prachtig vernieuwde Raadhuisplein.

Kraampjes met heerlijke streekproducten, leuke spelletjes, oude tractoren en motoren, op de foto met een pony. Voor een ieder is er iets aantrekkelijks te vinden.

Bij een feestelijke opening hoort uiteraard ook iets lekkers. Voor iedereen zal er tussen 12.30 en 14.00 een gratis drankje en een broodje hamburger (sponsor Univé) geserveerd worden door het bruisende beheerdersteam van de Schakel.

Kinderen die willen deelnemen aan de kleedjesmarkt moeten zich voor 26 augustus opgeven via info@deschakelleerbroek.nl.

Het nieuwe dorpshuis is gekomen op het Raadhuisplein, waar eerder het oude dorpshuis stond. De Hersteld Hervormde Gemeente realiseerde voor eigen rekening het kerkelijk centrum De Samenkomst en Univé Het Groene Hart vernieuwde haar advieswinkel. Dorpshuis de Schakel vormt het middelpunt. 

De sportzaal van de Schakel is tevens de vaste ruimte voor bewegingsonderwijs van de basisschool Eben Haëzer. De omliggende ruimte is ingericht als dorpsplein, geschikt voor terras, markt en buitenevenementen. Bovendien is aanvullende parkeergelegenheid gerealiseerd.