Kind bewusteloos na val uit kinderzitje

giessenburg • Een kind raakte vorige week woensdagmiddag gewond bij een val met de fiets in Giessenburg. Dit gebeurde aan de Damseweg. De politie en een ambulance gingen ter plaatse vanwege een melding dat er een kind buiten kennis zou zijn na een val uit een fietszitje.

Het ging om een gezin met drie kinderen, dat op vakantie is in de Alblasserwaard. Ze waren bezig de omgeving met de fiets te verkennen. Bij het draaien kwamen de vader en moeder ten val, waardoor twee kinderen met hun hoofden het asfalt raakten. Eén van de twee verloor het bewustzijn.

Hersenschudding
Uit onderzoek bleek dat het jonge slachtoffer vermoedelijk een hersenschudding heeft opgelopen. Samen met de moeder ging het kind voor onderzoek naar het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. De politie bracht de vader met de twee andere kinderen terug naar hun vakantieadres.


Koopcontract huizen Smidse Berg

noordeloos • Burgemeester Theo Segers en de toekomstige bewoners tekenden vorige week het koopcontract van de grond voor vijf nieuwe woningen op de Smidse Berg locatie in Noordeloos. Hiermee werden ze eigenaar van de grond voor hun eigen bouwproject in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). De bouw van de woningen aan de J.A. van Vurenstraat komt hierdoor een stap dichterbij.

Na de sloop van sportzaal Smidse Berg is gezocht naar een nieuwe invulling voor het gebied. Het terrein bleek zeer geschikt voor woningbouw. Vijf huishoudens gaan in eigen beheer de levensloopbestendige en energieneutrale woningen ontwikkelen. Naar verwachting zal de bouw begin 2022 starten.