• Bas Baan en Jolijn
• Bas Baan en Jolijn Foto: Geurt Mouthaan

Baan breidt uit met palen en planken

molenaarsgraaf • Handelsonderneming Bas Baan uit Molenaarsgraaf heeft een deel van het aanbod van plaatsgenoot Houthandel Dik Prins overgenomen. Het Molenaarsgraafse bedrijf heeft nu ook palen en planken in het aanbod, waarmee onder meer agrariërs en hoveniers afrasteringen kunnen maken.

Op het terrein aan de Kweldamweg liggen de materialen, keurig gesorteerd, al klaar voor de klanten. Bas Baan en medewerkster Jolijn van Muijlwijk , die sinds enige tijd met de vrachtwagen van het Molenaarsgraafse bedrijf langs de boer gaat, zien het als een welkome aanvulling op wat Handelsonderneming Bas Baan al aanbiedt. "Dit past helemaal bij alle materialen die we nu al verkopen." 


Gesprek

Enige tijd geleden raakten Bas Baan en Dik Prins met elkaar in gesprek over het feit dat Prins een punt achter zijn bedrijf wilde zetten. "Ik was al jarenlang klant bij Dik. We zijn er onderling uitgekomen dat ik dit deel van zijn assortiment over zou nemen." 

Het zorgt ervoor dat boeren, hoveniers en particulieren voortaan bij Handelsonderneming Bas Baan terecht kunnen voor palen en planken voor onder meer afrasteringen of om jonge bomen te ondersteunen. "Een mooie uitbreiding; we zijn de afgelopen tijd steeds verder gegroeid. Door mond-tot-mondreclame komen er steeds meer klanten bij."


Hetzelfde dorp

Dik Prins zelf is ook blij met deze overname van een deel van zijn bedrijf. "Ik vind het mooi dat het naar Bas gaat. We hebben veel gezamenlijke klanten en die kunnen nu gewoon nog steeds in hetzelfde dorp terecht." 


De houthandel, waar hij veertig jaar geleden mee begon, houdt op te bestaan. "Heel kleinschalig doe ik hier en daar nog wel wat. En waarom ik er een punt achter zet? Voordat ik mijn eigen bedrijf startte, had ik al zeven jaar een baan in de bouw. Als je 47 jaar gewerkt hebt, is het op een gegeven moment wel mooi geweest. Daarbij komt: er is ook geen opvolger, dus daar hoefde ik ook niet voor door te gaan."


q www.handelsondernemingbaan.nl