• Coralinde Vlot en Teus Vlot voor het pand van Opslag Sliedrecht.
• Coralinde Vlot en Teus Vlot voor het pand van Opslag Sliedrecht. Foto: Geurt Mouthaan

Veilige plek om spullen op te slaan

sliedrecht • Spullen waarvoor je op zolder of in je schuur geen plaats hebt gemakkelijk en goedkoop een veilig onderdak geven; dat kan bij Opslag Sliedrecht. Teus Vlot uit Bleskensgraaf zette dit nieuwe bedrijf op, beheerder is zijn dochter Coralinde Vlot.

Een sensor registreert je binnenkomst en er klinkt meteen op de achtergrond muziek. "Dat zorgt ervoor dat het hier niet zo stil is", knikt Coralinde. "We hebben met onder meer camera's en unieke sleutels voor elke huurder de veiligheid gewaarborgd, maar ook op deze manier maken we Opslag Sliedrecht een goede plek om je spullen op te slaan." 

Ze laat in het pand de verschillende ruimtes zien. De boxen lopen in grootte uiteen van drie tot 26 kubieke meter; in totaal zijn er 77. De mogelijkheden zijn groot: of je nu een surfplank, dozen met boeken wil stallen of als zzp-er een box wilt gebruiken als opslagruimte, het kan allemaal. En de belangstelling is nu al groot. "Officieel gaan we 1 augustus van start, maar de eerste huurders hebben zich al gemeld."


Opslag Sliedrecht is te vinden naast het bedrijf Teus Vlot Diesel Marine BV, aan de Baanhoek 184. "Hier was vroeger scheepswerf Lanser gevestigd", vertelt Teus Vlot. "In dit gebouw was het kantoor gevestigd. Het kwam na enige jaren ook te koop en ik heb het toen gekocht." Een bestemming had hij er toen nog niet voor. Leegstand zorgt voor achteruitgang, dus verdiepte hij zich in mogelijkheden om een nieuwe invulling te vinden. Opknappen om er een nieuw kantoor van te maken en slopen vielen al snel af; te kostbaar. "Eén van mijn dochters had te weinig plek in haar schuur. En er zijn veel meer mensen die om ruimte zitten te springen. We zijn gaan rondkijken in de markt en kwamen terecht bij Self Storage. We hebben van hun concept gebruik gemaakt en in het het pand de opslagruimtes in laten bouwen."


Gebruiksvriendelijkheid staat voorop bij Opslag Sliedrecht. Via de website www.opslagsliedrecht.nl kun je jezelf aanmelden, aangeven welke box je wilt en hoe lang je deze wilt huren. Vervolgens ontvang je een code om het pand en je box in te komen, waar een unieke sleutel klaarligt. Coralinde: "Als een ruimte naar een andere huurder gaat, komt er ook een ander slot en een andere persoonlijke code om zo de veiligheid te waarborgen. Je hebt trouwens alle vrijheid om binnen te lopen wanneer je maar wilt, al gaat de opslag 's nachts wel dicht. De openingstijden zijn zeven dagen per week van 6.00 tot 23.00 uur." Teus Vlot kijkt alweer verder. Met een glimlach: "Dit werkt aanstekelijk. Ik denk er nu over om ook buitenunits, een soort zeecontainers, te gaan plaatsen om te verhuren. Maar eerst wachten we af hoe Opslag Sliedrecht gaat lopen.


Geurt Mouthaan