Nieuwe eigenaar oud gemeentehuis Streefkerk

streefkerk • Het voormalige gemeentehuis in Streefkerk, dat al jaren leeg staat, krijgt een nieuwe eigenaar. Dat meldt het college aan de gemeenteraad.

Daarmee is een doorbraak bereikt. Het karakteristieke pand in het centrum van Streefkerk verloederde en er ontstonden daardoor gevaarlijke situatie. Diverse initiatieven om daar verandering in te brengen, leden schipbreuk. ‘Een impasse leek geboren’, stellen burgemeester en wethouders. ‘Met de nadruk op leek.’

De huidige eigenaar van het pand heeft namelijk besloten het te verkopen. Het college kan de raad nog niet meedelen wie de koper is, omdat deze eerst wil dat de verkoopakte ondertekend is bij de notaris. ‘Er is, zowel op ambtelijk als op bestuurlijk niveau, goed contact met de nieuwe eigenaar.’ Zijn insteek is om het pand te herontwikkelen, ’passend binnen de strekking van het bestaande bestemmingsplan’, zoals het college het omschrijft.


Politie vernietigt zes hennepplanten

nieuw-lekkerland • De politie vernietigde in Nieuw-Lekkerland vrijdag zes hennepplanten. Ze troffen deze na een melding aan in de achtertuin van een woning. ‘Je mag geen enkele hennepplant hebben’, licht de politie via Instagram toe. ‘Iedereen denkt dat je vijf planten mag hebben. Dat is dus niet zo.’ Bij vijf planten volgt er een officiële waarschuwing en krijgt de eigenaar de volgende keer een boete.  De planten worden altijd vernietigd.


Open eettafel

goudriaan • De open eettafel voor alle 55-plussers van Goudriaan en Ottoland is er weer op donderdag 5 augustus in De Multistee te Goudriaan. Aanvang: 12.00 uur. Prijs: 7,50 euro.


Huis van de Waard

brandwijk • Huis van de Waard Brandwijk opent 4 augustus in gebouw De Overstap om 9.30 uur de deuren voor een kop koffie, een praatje, een spelletje of creatief bezig zijn.