Zevende roman Cobi Oosterling

meerkerk • Van auteur Cobi Oosterling uit Meerkerk verschijnt binnenkort haar nieuwe boek: Huis Het Erf.

Het is inmiddels haar zevende roman. "Vanaf mijn eerste boek De Wandelstok bleek ik ieder jaar genoeg fantasie te hebben om weer een nieuwe roman te schrijven", vertelt ze. In de boeken van Oosterling gaat het altijd over gewone mensen die ongewone dingen doen en dat betekent spanning. "Je verwacht niet dat de hoofdpersoon iets doet en toch gebeurt het. Soms is het een verborgen gehouden relatie, soms huiselijk geweld. In Witte Olifanten valt Jopper van de hooizolder; door onvoorzichtigheid of met hulp van een ander? De aansprekende acteur Rudolf Bijleveld beschreef Vossemar als een thriller-streekroman."

De inwoonster van Meerkerk schreef Huis Het Erf tijdens het afgelopen coronajaar. "In eerste instantie bedacht ik een rijke dame die handelt in diamanten. Ze regelt al haar zaakjes graag zelf, stelt zich onafhankelijk op. Maar op een gegeven moment wordt zij besmet met het coronavirus, ze komt op de intensive care en is dan niet meer in staat zelf alles te regelen. Maar gek genoeg gaat ook tijdens corona het administratieve gedeelte van je leven door: belastingaanslagen, facturen moeten betaald worden en brieven beantwoord. Haar zoon gaat zich hiermee bezighouden en komt achter allerlei geheimen van zijn moeder."

Sinds vorig jaar oktober worden al de boeken van Cobi Oosterling als luisterboek en e-book uitgegeven via ClusterEffect. "Daardoor kunnen veel meer lezers kennis kunnen maken met mijn schrijverij via de streamingdiensten Storytel, Luisterrijk en Online Bibliotheek." Huis Het Erf verschijnt volgende maand als fysiek boek, luisterboek en e-book. Alle verder informatie is te vinden op

q www.cobi-oosterling.nl