• Joop en Gerda ten Voorde en audicien Alex Meerhof.
• Joop en Gerda ten Voorde en audicien Alex Meerhof. Foto: Geurt Mouthaan

Het eerlijke verhaal van Oorwerk

meerkerk • Hoorcentrum Meerkerk heeft sinds begin deze maand een nieuwe eigenaar én een nieuwe naam: Oorwerk audiciens. Maar de werkwijze blijft hetzelfde: de tijd nemen om met een eerlijk verhaal het juiste advies te geven en een hooroplossing op maat te leveren staan centraal.

Kwaliteit, dat was en is de drijfveer waarmee de eigenaren van Oorwerk audiciens vijftien jaar geleden hun winkelketen opzetten. "We willen niet de grootste zijn, maar wel de beste", knikt Paul Bartels. "Net als Joop en Greet ten Voorde, de eigenaren van Hoorcentrum Meerkerk, zijn we aangesloten bij het Collectief van Zelfstandige Audiciens." 


Hij vervolgt: "Ieder lid voldoet aan zeer strenge eisen op het gebied van kwaliteit, vakkennis en betrouwbaarheid. We werken met hoogopgeleide audiciens en de meest geavanceerde apparatuur." 


Oorwerk ziet in de Meerkerkse vestiging een mooie kans om in deze regio een locatie binnen te kunnen halen. "We kunnen ons niet alleen op Meerkerk richten, maar op de hele omgeving. Dat Hoorcentrum Meerkerk perfect paste bij onze uitgangspunten, speelde ook zeker mee. De klanten zullen wat dat betreft maar weinig verschil merken. Klantgerichtheid en persoonlijke aandacht staan bij Oorwerk hoog in het vaandel. Ons hooradvies is altijd maatwerk, afgestemd op de behoeften van het individu. We nemen de tijd om ervoor te zorgen dat onze klanten in alle omstandigheden weer optimaal kunnen verstaan."


Daarbij wordt nadrukkelijk aandacht besteed aan hoe klanten in het leven staan. Houden ze van muziek, hebben ze een druk sociaal leven, staan er vaak vergaderingen in de agenda? Het zijn allemaal elementen die meespelen in het advies voor de beste hooroplossing. "We willen niet de goedkoopste zijn, maar met dit eerlijke verhaal wel de beste vertaling maken naar welk hoortoestel goed bij het dagelijks leven van onze klanten past. Daarmee onderscheiden we ons van de grote ketens, die vooral inzetten op een lage prijs. Maak gerust eens een afspraak; er zijn door alle technische ontwikkelingen vele mogelijkheden om het gehoor op een comfortabele en vaak onzichtbare manier te verbeteren."


Joop en Greet ten Voorde zijn blij dat hun zaak op deze manier wordt voortgezet, zo laten ze in een schrijven aan de klanten weten: 'In 2008 zijn we, naast de toenmalige optiek, begonnen met hoorzorg. Naast een goed zicht konden we u ook helpen aan een aangenaam gehoor. We zijn verheugd dat een betrouwbare audicien onze activiteiten overneemt zodat u verzekerd blijft van de beste hoorzorg.'


Geurt Mouthaan