Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Laadpaal voor e-bikes

hoogblokland • Het Dorpsberaad heeft een laadpaal voor elektrische fietsen (e-bikes) geplaatst in het centrum van het dorp, vlakbij Cafetaria ’t Paviljoen.

De eigenaar van deze eetgelegenheid, Douwe Westendorp, levert de stroom voor de laadpaal. Cafetaria ’t Paviljoen is gevestigd op Schoolstraat 3c, op een steenworp afstand van de doorgaande Dorpsweg. Voor vele fietsers die daarover rijden, is het mooie gelegenheid om even te pauzeren, iets te consumeren en ondertussen de accu van hun elektrische fiets op te laden aan de elegante zwarte laadpaal.


Summer Vibes in
De Graanbuurt

giessenburg • Geen markten dit jaar in winkelgebied De Graanbuurt te Giessenburg, maar wel maandelijkse thema-weekenden. De eerste is Summer Vibes op donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 juli met volop gezelligheid, (win)acties en aanbiedingen in de ruim 25 lifestyle winkels. Er is heerlijk eten, muziek en er zijn zomerse aanbiedingen.

De historische panden zitten vol met unieke winkels met kunst, kleding, bouwmaterialen, woondecoratie, sieraden, cadeau artikelen, boeken en meer. De Graanbuurt is gevestigd aan de Doetseweg 34-51 in Giessenburg.


Kledingbeurs

noordeloos • In de Christelijk Gereformeerde Kerk aan de Noordzijde 1 in Noordeloos wordt op vrijdag 17 september en zaterdag 18 september een kledingbeurs gehouden.

Er is op vrijdag 17 september van 19.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 18 september van 09.00 tot 11.00 uur verkoop van schone, modieuze, eigentijdse najaars- en winterkleding voor dames en kinderen.

De opbrengst van de kledingbeurs is voor het werk van Lieke en Magno in de sloppenwijk Borel in Rio de Janeiro. Informatie over het project is te vinden op www.stichtinghvc.nl/land/brazilie.

Kleding inleveren kan tot 10 september na aanmelding via Kledingbeurs.noordeloos@gmail.com. Van de kleding die ingeleverd wordt, is 50 procent van de opbrengst voor het werk van Lieke en Magno. De rest is voor degene die de kleding ingeleverd heeft.


Snelheidscontrole op zondagochtend

hoogblokland • De politie heeft zondagochtend 11 juli een snelheidscontrole gehouden op het laatste stukje van de N214 ter hoogte van Hoogblokland.

“Deze handhaving heeft tot doel dat men bewust wordt van de snelheid”, meldt de politie. “Iedere snelheid heeft een remweg nodig om tot stilstand te komen. De toegestane snelheid kan dan een ernstige aanrijding voorkomen.”
Ook op de Peulenlaan in Hardinxveld-Giessendam werd gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid daar was 69 km per uur, terwijl 50 is toegestaan. Op de N214 bij Hoogblokland werd 117 km per uur gemeten. Daar mag maximaal 80 km per uur gereden worden.

De politie kondigt aan de komende tijd meer van dergelijke controles te zullen gaan doen.