Huis van de Waard

brandwijk • Het Huis van de Waard in Verenigingsgebouw De Overstap aan de Kerkweg 19 in Brandwijk is op woensdag 21 juli weer geopend van 09.30 uur tot 12.00 uur.

Er is een inloop voor een kopje koffie en/of praatje met een vrijwilliger. Ook kunnen bezoekers een spelletje doen of creatief bezig zijn. Info: Anie de Visser via 0184-641941 of www.huisvandewaard.nl.


Midzomer kerst-borrel gaat niet door

giessenburg • De jaarlijkse Midzomer Kerstborrel van Wijn- en Drankenhandel Fred van den Heuvel aan de Ambachtsweg 1 te Giessenburg, gaat aanstaande vrijdag 16 juli niet door. 

Nu het aantal besmettingen met het Covid-19 virus weer oploopt, kunnen grote groepen mensen, volgens de restricties die nu gelden, niet ontvangen worden zoals zij dat graag zouden willen. 

Tijdens de Midzomer Kerstborrel had Fred van den Heuvel graag de nieuw ingerichte Kerstshowroom willen laten zien. “Graag maken we een persoonlijke afspraak om alsnog onze showroom te komen bekijken”, aldus de wijn- en drankenhandel. Voor meer informatie: kerst@fredvandenheuvel.nl of 06-15064643.


Educatieve gezinswandelingen

schoonrewoerd • In de maanden juli en augustus worden er achter de Schaapskooi aan de Overboeidop 15 in Schoonrewoerd op een aantal donderdagavonden educatieve gezinswandelingen gehouden. Op 22 juli, 5 augustus en 19 augustus wordt telkens gestart om 19:00 uur. Er wordt gelopen door het gebied rond en achter het natuurcentrum. Deelnemers letten op alles wat ze tegenkomen. Rond 20:30 uur is de groep weer terug, de wandeling is ongeveer 3 kilometer lang. Er wordt een kleine vergoeding van 1 euro gevraagd voor deelname.

Opgeven kan bij C. Kramer via chr.kramer@outlook.com of 0345-619684. Voor meer informatie: www.natuurcentrum.nl.


Nieuwe fietskaart met routes rondom Gorinchem

gorinchem • Stichting Gorinchem Citymarketing heeft met de VVV en Route.nl een nieuwe uitgebreide fietskaart gemaakt met vijf ‘Toproutes’ rond Gorinchem.

De kaart bestrijkt een groot deel van de Alblasserwaard, Vijfheerenlanden, West-Betuwe, Biesbosch en Bommelerwaard.

Op de fietskaart staan alle fietsknooppunten, pontjes, horeca en TOP’s in het rivierengebied om zelf een route samen te stellen. De mooiste routes zijn al uitgezet: de Waterlinieroute (56,8 km) langs forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, de Vestingdriehoekroute (26,3 km) langs de vestingen Gorinchem, Woudrichem en Loevestein, de Bloesem & Fruitroute (76,7 km) langs de idyllische Linge, de Biesboschroute (48,2 km) en de Polderroute (61,4 km) door de landelijke Alblasserwaard. De fietskaart is voor € 4,95 te koop bij de VVV en is in juni al 50 keer gekocht. Voor meer informatie, zie onderstaande website.

q  www.mooigorinchem.nl