• Peter Kwakernaak overhandigt het boek aan burgemeester Segers.
• Peter Kwakernaak overhandigt het boek aan burgemeester Segers. Foto: Corrie de Kluijver

Eerste jubileumboek voor Segers

groot-ammers • Op zaterdag 12 juni is het eerste exemplaar van het jubileumboek 50 jaar Dompelaar overhandigd aan burgemeester Segers van de gemeente Molenlanden.

De voorzitter van de stichting Vrienden van de Dompelaar deed dit onder toeziend oog van de makers van het boek.


Ode aan buitenbad

Het jubileumboek is een ode aan het prachtige buitenbad aan de oevers van de Lek waar het allemaal begon met een stuk strand en de schenking van gebroeders Broere en de firma Mourik.

“De overhandiging aan de burgemeester doet recht aan de jarenlange goede samenwerking met de gemeente”, zei Kwakernaak in zijn speech.


Complimenten

Hij complimenteerde de commissie met het prachtige resultaat. In het jubileumboek komen veel mensen aan het woord die mooie herinneringen hebben aan het zwembad.


Met onder andere Anita Witzier, badpersoneel, sponsoren, vrijwilligers, schoolmeesters en bezoekers. Ook staat het boek vol met archieffoto’s, krantenknipsels en sfeerfoto’s.


Alle sponsoren en vrijwilligers krijgen een gratis exemplaar van het boek, dat eigenlijk vorig jaar al had moeten verschijnen. Maar dat werd uitgesteld in verband met corona. Het jubileumboek is te koop voor € 7,50 inclusief bezorgkosten (binnen voormalig Liesveld), bij Dit&Dat en online via onderstaande website.


q www.dompelaar.nl