• Als gevolg van werkzaamheden aan de Lekdijk liepen huizen schade op.
• Als gevolg van werkzaamheden aan de Lekdijk liepen huizen schade op. Foto: Waterschap (archieffoto).

Lekkende Lekdijk roept gedupeerden op lid te worden

regio • De recent in het leven geroepen stichting De Lekkende Lekdijk roept Lekdijkbewoners met schade op om zich bij het bestuur te melden. De stichting wil ‘samen één vuist maken richting Waterschap Rivierenland’.

Voorzitter van de stichting is adviseur Ad Schouls. Hem is gevraagd de belangen te behartigen van mensen die wonen in het dijkvak Kinderdijk-Schoonhovenseveer en schade hebben opgelopen ten gevolge van de dijkversterking. Schouls vertelt: “De stichting treed op namens de gedupeerden richting het waterschap als het gaat om aansprakelijkheidsstelling en schadeloosstellingen. Ook zal De Lekkende Lekdijk in overleg gaan met de verschillende (rechtsbijstand) verzekeraars om afspraken te maken over financiële bijdragen voor bijvoorbeeld het gezamenlijk inhuren van één advocaat en één schade-expertise bureau en over zo efficiënt en goedkoop mogelijk werken.”

De voorzitter vertelt dat het belangrijk is dat er zoveel mogelijk leden zijn. Hij roept gedupeerden op om lid te worden, ongeacht of er al geschikt is of niet. Voor meer informatie en aanmeldingen verwijst hij naar de website: www.lekkende-lekdijk.nl. Schouls: “De kosten voor deelname bedragen 250 euro. Dit is een eenmalig te betalen bedrag. Met dit geld en de eventuele bijdrage van verzekeraars kan de stichting het waterschap aansprakelijk stellen en aansprakelijkheid en claims onderbouwen door middel van het inhuren van bijvoorbeeld deskundigen en een schade-expertise bureau.”


IkToon Challenge met thema Open Up

molenlanden • Amateurkunst organisatie IkToon afdeling Molenlanden daagt inwoners uit om (digitaal) creatief aan de slag te gaan met een challenge. Het thema hiervoor kan op dit moment niet anders zijn dan ‘Open Up!’.

“Na een lange periode van corona-maatregelen voelen we met iedere versoepeling de vrijheid dichterbij komen”, leggen de organistoren van IkToon Molenlanden uit. “Dus zing, dans, speel, schrijf, rap, acteer, film, teken of schilder mee en druk je gevoel van Open Up! uit met jouw creativiteit.”

Iktoon is op zoek naar mensen die vol passie kunst maken, voor zichzelf of voor een ander: een explosieve dans over vrijheid, aanstekelijke meezinger, portrettekening voor iemand die je hebt gemist, korte voorstelling met een open blik op de wereld, een ode aan de toekomst. Deelnemen met de iktoon Challenge kan tot en met 23 juni 2021. Op 30 juni worden de winnaars bekendgemaakt. Inzendingen in Molenlanden kunnen bekend worden gemaakt via iktoonmolenlanden@gmail.com.