• Tessa Romeijn.
• Tessa Romeijn. Foto: Geurt Mouthaan

Tessa Romeijn start Romeijn Design

ottoland • Van inrichtingsadvies en styling van een villa tot tips welke kussens het beste op jouw bank passen, interieurstyliste Tessa Romeijn denkt graag met haar klanten mee. De inwoonster van Ottoland ging onlangs officieel van start met haar eigen bedrijf: Romeijn Design.

Stalen met bijzondere en exclusieve soorten behang, gemaakt van Italiaanse stof, zacht om te voelen en warm qua uitstraling; het is maar één van de vele mogelijkheden die er zijn om een interieur een heel eigen 'look and feel' te geven. Tessa Romeijn doet niets liever om met zulke puzzelstukjes te combineren, net zolang tot het huis van een klant helemaal voelt als hun thuis. "Daar geniet ik van, dat de afzonderlijke onderdelen uiteindelijk perfect bij elkaar blijken te passen. De wens van mijn klanten is natuurlijk leidend, maar ik verras ze heel graag door buiten het gebruikelijke en traditionele om te denken. En de mogelijkheden zijn echt eindeloos in de interieurwereld. Er is zoveel meer verkrijgbaar dan veel mensen weten."

Na een internationale carrière als wielrenster, waar ze door een ongeluk noodgedwongen een punt achter zette, begon Tessa voor zichzelf. Haar eerste stap als onderneemster was een hondenopvang. "Maar ook daarbij was ik al bezig met de inrichting; ik wilde absoluut niet de uitstraling van een kennel, maar wij creeerde hondenverblijven in huiselijke sfeer." De komst van haar eerste kind zorgde ervoor dat ze een andere richting insloeg. Het stileren van woningen, wat ze van jongs af aan al heel graag doet, daar viel haar keuze op. "Ik werk al weer enige tijd deels bij een woninginrichting in Vianen. Dat combineerde ik met een opleiding binnenhuisarchitectuur & interieurstyling. Vorig jaar ben ik afgestudeerd. Door de komst van ons tweede kind heb ik het even afgewacht, maar nu ga ik met Romeijn Design echt naar buiten toe."

Voor zowel grote projecten als tips voor een onderdeel van je interieur kun je bij Tessa terecht. "Wat ik ook graag doe is de klanten meenemen naar mijn groothandels en hier samen met de klant meubels uitzoeken. Deze stellen we compleet samen naar eigen wens. Ben je dus bijvoorbeeld alleen opzoek naar een bank? Ook dit is mogelijk. De juiste kleur en materiaalkeuze kan soms best lastig zijn en ik help daar graag bij. Als ik advies geef over een interieur is er altijd eerst een kennismakingsgesprek, als het even kan bij de klant thuis. Goed luisteren en rondkijken is dan heel belangrijk. Op basis daarvan maak ik een advies en gaan we vervolgens samen aan de slag. Ik houd ervan om buiten het gebruikelijke te denken, door creatief om te gaan met bijvoorbeeld de opstelling van meubels of het gebruik van materialen. Uiteindelijk werk ik bij iedere opdracht ernaar toe dat ieder detail is afgestemd op de smaak en de wensen van mijn klanten." Info: romeijndesign.com.