Mijn sportpodium dit weekend

3 Dickie huilend
Je zou kunnen zeggen dat alles wat sport is gecomprimeerd zit in Dick Advocaat. Een zwart gat aan sportbeleving. Nu dan die gewonnen play-off, een troostprijs van het derde kaliber. Daar kwam alle ellende van de laatste tijd van ons korporaaltje tezamen. En gewonnen..! Die prachtige, driftige gang van die man naar zijn eigen sportcatacomben. Huilend, wat hij niet wilde. Dickie is stoer, maar emotioneel en dan winnen de traanbuizen het.

2 Egan trekt regenjack uit
Na een weergaloze tocht over de Passo di Giau in de Giro d’Italia waarbij het verdere peloton werd gedegradeerd tot fietswerkers, kwam Eganito de straten van het koude Cortina d’Ampezzo ingevlogen. Waarom weten we dat de tocht van Egan weergaloos was? We hebben het niet kunnen zien, alle televerbindingen waren door het beroerde weer immers uitgevallen.

Dat kon je zien aan die superieure manier van het windjack uittrekken om zijn roze leidersshirt te laten zien op de natte, gladde straatsteentjes in de bochten bij de finish in Ampezzo. Dit was een dubbele axel maken op de balk en onderwijl je opgetrokken gympakje rechttrekken. Als je dit kunt aan de finish, dan is je vlucht over de besneeuwde pieken van de Giau weergaloos geweest.

1 Run-bike-run Goudriaan
Voor mij toch het sporthoogtepunt van dit weekend. Zestien teams uit een onbeduidend Alblasserwaards dorpje sporten 21.000 euro bij elkaar voor een Roparunteam in hun dorp, die het geld besteedt aan de bestrijding van kanker. 250 km lopen en rennen in ronduit klote weer. Dat kan alleen als iedereen elkaar kent en je veel voor elkaar over hebt.

Het werd een lokaal spektakeltje dat op wereldschaal niks voorstelt, maar dat voor mij en mijn lief voldoende was om met vlag en geluidsbox naar buiten te rennen toen ze passeerden en te laten weten dat ze vooral door moesten gaan. En toen gingen we weer lekker in ons warme huisje. Sport is pas echt groot als het dichtbij is: met vrienden de Ventoux op, de AWM winnen, 250 km Roparunnen in Goudriaan.

Bram van der Wal, Meerkerk


Automobilist test positief op THC en cocaïne

goudriaan • Bij een controle in Goudriaan testte een automobilist in de nacht van zaterdag op zondag positief op THC en cocaïne.

In zijn auto lagen ook nog de nodige middelen.
De drugs zijn in beslag genomen en de bestuurder kreeg een rijverbod. 'Drugs en verkeer gaan niet samen!', waarschuwen de wijkagenten op social media.