• Milad Intezar.
• Milad Intezar. Foto: @SteDoCo

Milad Intezar geselecteerd voor Afghanistan

hoornaar • SteDoCo-speler Milad Intezar is door bondscoach Anoush Dastgir geselecteerd voor het nationale elftal van Afghanistan.

Intezar is met de Afghaanse selectie afgereisd naar Doha in Qatar, waar oefenwedstrijden worden gespeeld tegen Indonesië en Singapore.

Daarna volgen drie kwalificatieduels voor het WK en de Azië Cup.


GGD opent vaccina-tielocatie in Vianen

vianen • Voor een periode van drie weken wordt er vanaf maandag 7 juni een tijdelijke vaccinatielocatie ingericht in Sport & Cultuur in Vianen.

“Zo kunnen onze inwoners zich dichtbij huis laten vaccineren. Dat is fijn, want vaccineren is de belangrijkste stap om jezelf en uiteindelijk de mensen om je heen te beschermen tegen het coronavirus”, aldus wethouder Volksgezondheid Marcel Verweij.

“We zijn blij dat gemeente Vijfheerenlanden op deze manier kan bijdragen aan het bestrijden van het covid virus en de coronacrisis”, vervolgt wethouder Verweij.

Na onderzoek is gebleken dat Helsdingen Sport & Cultuur in Vianen voldoet aan de landelijke richtlijnen. Een belangrijke eis is dat de vaccinatie op een geordende en professionele wijze, conform richtlijn, kan worden uitgevoerd. Ook is het belangrijk dat de locatie ‘COVID-19-proof’, voor een eventuele langere periode beschikbaar en goed bereikbaar is.

Pilot
De GGD regio Utrecht wil graag dat iedereen zoveel mogelijk dichtbij huis terecht kan voor een vaccinatieprik. Er zijn bijvoorbeeld al vaccinatielocaties in Houten, Utrecht, Amersfoort en Veenendaal, maar nog niet in de gemeente Vijfheerenlanden.

Daarom heeft de GGD aan de gemeente gevraagd hier een locatie te zoeken. De vaccinatielocatie in Vianen maakt onderdeel uit van een pilot en gaat in eerste instantie, met ingang van maandag 7 juni, drie weken lang, één dag in de week open.