• Coraline bouwde haar webshop zelf.
• Coraline bouwde haar webshop zelf. Foto: Anne Marie Hoekstra

Meer sfeer dankzij Richtjehuisin

hoogblokland • Coraline van de Voorde uit Hoogblokland heeft haar beroep gemaakt van iets wat ze in haar vrije tijd altijd al graag deed: bezig zijn met woninginrichting. Haar webshop ‘Richtjehuis in’ ging afgelopen najaar online.

Coralines woonkamer ziet eruit als een plaatje uit een woontijdschrift. Natureltinten overheersen, twee comfortabele lichte banken en een houten vloer zetten de toon. “Ik was ons interieur altijd aan het veranderen en ik klus graag”, vertelt ze. “Van creatief bezig zijn word ik blij.” Toen ze na vijftien jaar in de zorg te hebben gewerkt toe was aan iets anders, wist ze vrij snel wat ze wilde: een opleiding tot interieurstylist volgen. Daaraan begon ze in 2018.


Nadat Coraline vorig jaar had besloten om een webshop te starten, bouwde ze zelf haar website. Klanten vinden daar woonaccessoires, lifestyle artikelen en kleine meubeltjes, vooral in landelijke stijl. Ze koos voor producten uit ‘het luxere segment’. “Ik denk dat online verkoop de toekomst is. Mensen hebben het druk en kunnen online te allen tijde winkelen. Doordat ik bestellingen direct doorzet naar de leverancier, hoef ik zelf geen pand te huren of personeel te betalen. Daardoor kan ik scherpere prijzen rekenen.”


Behangservice

Ze erkent dat een fysieke winkel voor meer persoonlijk contact zou zorgen. “Maar ik besteed veel tijd aan het beantwoorden van e-mails en mensen kunnen me altijd hun vragen mailen. Ik heb een webwinkelkeurmerk, dat verhoogt de betrouwbaarheid.” Omdat ze het runnen van haar webshop combineert met het geven van interieuradvies en behangservice, ontmoet ze ook veel klanten persoonlijk. Op het gebied van onder andere vloeren en gordijnen werkt ze samen met een woninginrichter uit Meerkerk. Over haar advieswerk vertelt ze: “Ik geef flitsadviezen. Daarvoor neem ik kleurstalen mee en geef ik ter plaatse advies. Binnen een dag creëer ik een andere sfeer in huis. Soms kun je met kleine aanpassingen al veel doen.”

Ze is blij met haar carrièreswitch. Met een glimlach: "Ik werk veel, maar het voelt niet als werk."


q richtjehuisin.nl