Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Last onder dwangsom voor illegale bewoning arbeidsmigranten

wijngaarden • Voor illegale bewoning door arbeidsmigranten in een woning aan de Dr. Ingelsestraat in Wijngaarden legt het Molenlandse gemeentebestuur een last onder dwangsom op.

Dat besloot het college van burgemeester en wethouders deze week. Het gaat om een last onder dwangsom van 1.500 euro per week met een maximum van 15.000 euro. Naast de illegale bewoning legt het college een zelfde last onder dwangsom op omdat er sprake is van een brandonveilige situatie, vanwege het ontbreken van wettelijk voorgeschreven brandmelders.


Nog geen duidelijk-heid over woning-bouw aan zuidrand Oud-Alblas

oud-alblas • Eind 2020 zou er duidelijkheid zijn over de woningbouw aan de zuidrand van Oud-Alblas, maar die duidelijkheid kan de gemeente Molenlanden nog niet bieden; het gesprek hierover met de provincie Zuid-Holland loopt nog.

Dat meldt het gemeentebestuur in een brief aan de inwoners. ‘Het bedoelde gebied ten zuiden van de Beemdweg West ligt buiten het zogenaamde Bestaand Stads- en Dorpsgezicht. Om hier woningen te bouwen is toestemming nodig van de provincie.’

Het overleg met de provinciale overheid draait om het totaal aantal woningen dat in Molenlanden gebouwd gaat worden.

‘We verwachten dit voorjaar te weten hoeveel we kunnen bouwen. Met de provincie bespreken we of de zuidzijde van Oud-Alblas een goede plek is voor woninguitbreiding. Daarna bespreken we met hen aan welke regels we ons moeten houden.’

Gesprek
Na dit voorjaar krijgen de dorpsbewoners een uitnodiging om in gesprek te gaan met de gemeente.
‘Om te kijken naar uw behoeften, wensen en ideeën voor de woningen en het plangebied.'