Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Tweede Proeflokaal

molenlanden • Hoe staat het met de bloemetjes en de bijtjes om jouw huis? En wat kun je eraan doen om de biodiversiteit in je eigen tuin te verbeteren? Om deze vragen draait het tweede Proeflokaal van Stichting Duurzaam Molenlanden op maandagavond 17 mei. Eén van de gastsprekers is ecoloog Richard Slagboom.

Na het eerste geslaagde Proeflokaal over circulariteit, gaat de stichting nu aan de slag met het thema biodiversiteit. Het tastbaar maken ervan, kennis uitwisselen en Molenlanders elkaar laten inspireren is het doel. “Juist je eigen tuin is zo belangrijk, want daar zit de biodiversiteit. We willen op een leuke manier laten zien wat je zelf kunt doen en waarop je kan letten.”

Naast ecoloog Richard Slagboom schuift ook een student van het Wellant MBO Dordrecht aan die een tool heeft ontwikkeld om je eigen tuin op biodiversiteit te scannen. Leerlingen van het Wellantcollege in Ottoland gaan hiermee aan de slag en presenteren hun bevindingen op 17 mei. Geïnteresseerden kunnen zelf ook kosteloos een ‘tuinscan’ aanvragen via het aanmeldformulier voor het Proeflokaal, te vinden op de website. Aanmelden kan op www.duurzaammolenlanden.nl. Meer informatie over het programma volgt. Het Proeflokaal op 17 mei start om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur.


Vakantie voor men-sen met dementie

regio • De diverse Alzheimer Trefpunten en Alzheimer Café’s in de regio komen al weer ruim een jaar niet meer fysiek bij elkaar. Gelukkig biedt de techniek mogelijkheden om elkaar digitaal te treffen, maar het is lastiger om informatie met elkaar te delen. Zo vraagt Het Vakantiebureau aandacht voor de speciale vakantieweken voor mantelzorgers met een thuiswonende partner met dementie. Mantelzorgers kunnen genieten van een interessant programma en de mensen met dementie zijn in handen bij ervaren en deskundige vrijwilligers. De zorg, die mantelzorgers thuis verlenen kan een week uit handen worden gegeven. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Arie Slob via 0183-581331 of mrarieslob@hetnet.nl.


Training veilig en fit blijven trappen

meerkerk • Op woensdag 19 mei organiseert Zederik in Beweging samen met een fietsdocent een training veilig en fit blijven trappen.

Tijdens de training wordt aandacht besteed aan theorie en praktijk. Men krijgt praktische tips hoe men veilig en fit kan blijven fietsen. Ook gaan de deelnemers actief aan de slag met een fietsparcours en krijgt men tips bij het op- en afstappen.

Er wordt gewerkt in groepjes van maximaal vier personen. Deelnemers zijn welkom van 14.30 tot 16.00 uur op het parkeerterrein van De Linde in Meerkerk. Deelname is gratis en kan gedaan worden via info@zederikinbeweging.nl of 06-22810286.