• De start van het zwemseizoen werd in zwembad de Dompelaar ingeluid met het onthullen van een nestschommel op de speelweide.
• De start van het zwemseizoen werd in zwembad de Dompelaar ingeluid met het onthullen van een nestschommel op de speelweide. Foto: Corrie de Kluijver

Kinderen onthullen nestschommel in de Dompelaar

groot-ammers • Met vereende krachten werd op zaterdag 1 mei een nieuw speeltoestel onthuld in zwembad de Dompelaar (zie de foto hiernaast). De handeling werd verricht door de kinderen en kleinkinderen van de vrijwilligers van Vrienden van de Dompelaar. De aanschaf werd mede mogelijk gemaakt door de gemeente Molenlanden en sponsoren. "Naast zwemmen kun je ook heerlijk spelen op de ligweides van het zwembad. Ieder jaar proberen we een object te renoveren of aan te schaffen om het zwembad aantrekkelijk te houden voor iedereen. Dit seizoen starten we met de onthulling van een nestschommel voor de kleine bezoekers. De onthulling is ook de start van het zwemseizoen”, zegt Marco van Leeuwen, bestuurslid van Vrienden van de Dompelaar.
"Het nieuwe speeltoestel is nog maar het begin van alle verrassingen. We hopen de jubileumactiviteiten die we vorig jaar moesten uitstellen, dit jaar te realiseren. Daarnaast zijn er een aantal duurzame vernieuwingen aangebracht en rolt het jubileumboek binnenkort vers van de pers.”


15 Molenlanders ronden Cursus Politiek Actief af

molenlanden • Vorige week vonden de slotbijeenkomsten plaats van de cursus Politiek Actief Molenlanden 2021. Vijftien enthousiaste cursisten rondden deze cursus uiteindelijk af. Zij krijgen een certificaat als bewijs van deelname.

Dinsdag 20 april volgden zij gezamenlijk in een aparte digitale sessie de raadsvergadering van Molenlanden. De woensdag daarna bespraken zij deze vergadering met elkaar. Aansluitend was er een politieke markt. Diverse onderdelen kwamen tijdens de cursus aan bod. Welke plek heeft de gemeente in het bestuur van Nederland? Wat doet een gemeente? Wat is de rol van een raadslid? Op deze en nog veel meer vragen kregen deelnemers aan de cursus antwoord en konden ze heel even proeven aan hoe het is om in de schoenen van een raadslid te staan. Daarnaast ontmoetten de deelnemers een aantal raadsleden uit de gemeente. De gemeente Molenlanden overweegt om volgend najaar (na de gemeenteraadsverkiezingen van 2022) de cursus weer aan haar inwoners aan te bieden.


Stopcontact vat vlam in woning

bleskensgraaf • De brandweer heeft op zaterdagavond 1 mei een brandje geblust in een woning aan de Hofwegen in Bleskensgraaf De brand brak uit in een aanbouw van de woning. Het stopcontact waaraan de frituurpan was aangesloten, had vlam gevat. De brandweer was ter plaatse op het vuur te doven.