Afbeelding
Foto: Peter Stam

Papendrechter (20) rijdt agent aan

oud-alblas • Een politieagent is in de nacht van maandag dinsdag gewond geraakt bij het Alblasserbos naast de Veerweg bij Oud-Alblas. De verdachte Papendrechter (20) krijgt poging tot zware mishandeling van een agent ten laste gelegd.

De agent reed in zijn politievoertuig over de Bosweg, omdat nabij het bos een auto geparkeerd stond. Toen de agent de uitstapte en het voertuig wilde controleren, kwam er vanuit het bos een scooter aan gereden. Op de scooter zat een 20-jarige man uit Papendrecht en een bijrijder.

De politieagent gaf de bestuurder een stopteken. “Dit teken werd genegeerd en de scooterrijder reed tegen de collega. De collega raakte gewond aan zijn hand en knie,” vertelt een woordvoerster van de politie. Voor de agent kwam een ambulance ter plaatse. De scooterrijder en zijn bijrijder werden ook nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

Drugs
Wel bleek uit een speekseltest dat de bestuurder van de scooterrijder waarschijnlijk drugs had gebruikt. Verder werd vastgesteld dat op de scooter geen kentekenplaat bevestigd zat.

De Papendrechter is aangehouden voor ‘poging tot zware mishandeling van een politieagent’. De bijrijder is niet aangehouden en kon zijn weg lopend naar huis vervolgen.

Een forensisch arts doet onderzoek naar welke drugs de scooterrijder heeft gebruikt. De uitslag hiervan is nog niet bekend. De scooter is door de politie in beslag genomen voor nader onderzoek.


Meepraten over VN verdrag Handicap

molenlanden • De gemeente Molenlanden gaat aan de slag met het VN-verdrag Handicap en is op zoek naar mensen met een beperking die willen meepraten over het verdrag.

In dit VN-verdrag staat dat iedereen moet kunnen meedoen in de samenleving. Dus ook mensen die doof, blind, slechtziend, slecht ter been, verstandelijk gehandicapt zijn. Of op een andere manier beperkingen ondervinden in hun dagelijks leven. Daarvoor moeten, soms letterlijk, drempels worden weggenomen.

De gemeente kan dat niet alleen. Daar zijn mensen voor nodig die met hun beperking zelf ervaren wat er nodig is om te kunnen meedoen. In de gemeente Molenlanden is een aantal VN ambassadeurs actief. Dat zijn vrijwillige ervaringsdeskundigen. Zij werken samen met de werkgroep VN-verdrag Handicap Molenlanden. Zij willen zoveel mogelijk mensen bereiken om hierover mee te denken. Het gaat over de plannen en knelpunten voor gehandicapten in Molenlanden. Deze bespreken ze met de gemeente en andere organisaties om tot oplossingen te komen. Zodat vervoer, scholen, maar ook sport, recreatie en werk voor iedereen toegankelijk wordt.
Als het na ‘corona' weer kan, wil men bijeenkomsten organiseren om met elkaar in gesprek te gaan over ‘meedoen in Molenlanden met een beperking'. Overigens is het goed om te weten dat de gemeente Molenlanden al bezig is met het VN verdrag Handicap en dat burgemeester Segers namens het gemeentebestuur ambassadeur van het VN-verdrag Handicap is.

Voor meer informatie of aanmelding: 06-52878199 of VNambassadeursMolenlanden@outlook.com.