•  V.l.n.r. Ben Klieverik, Koos Beentjes, Kees Timmerman en burgemeester Theo Segers.
• V.l.n.r. Ben Klieverik, Koos Beentjes, Kees Timmerman en burgemeester Theo Segers. Foto: Rick den Besten

Segers verrast gedecoreerden

molenlanden • Burgemeester Theo Segers ging persoonlijk langs om het nieuws te vertellen dat zij zijn onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De burgemeester koos er bewust voor om dit persoonlijk te vertellen. Vanzelfsprekend op gepaste afstand.

Hiernaast staan de 10 gedecoreerden en hun verdiensten.

Gerry Munter-Janse uit Nieuw-Lekkerland was jarenlang bestuurslid waarvan de laatste jaren als voorzitter van de Dans- en Gymnastiekvereniging Kracht & Vriendschap in Nieuw-Lekkerland.

Wim van Aken uit Groot-Ammers was actief als scriba, ouderling, penningmeester, lid van de Commissie van Beheer en preases van de Kerkenraad van de Nederlands Gereformeerde Kerk in Langerak.

Cees de Graaf uit Langerak verricht al jarenlang diverse activiteiten binnen de hengelsportvereniging HSV De Karper in Nieuwpoort-Langerak.

Klazien de Groot-Rietveld uit Noordeloos was secretaris van de Sportvereniging Noordeloos. Zij trainde en begeleidde de jeugdvolleybalteams.

Jos de Groot uit Hoornaar was zelfstandig ondernemer, melkboer en eigenaar van een rijdende SRV-winkel te Hoornaar en Noordeloos.

Mevrouw Koos Beentjes uit Giessenburg was oprichtster en trainster van de badmintonclub bij Sportvereniging Vridos te Giessenburg.

Ben Klieverik uit Giessenburg was voorzitter van Sportvereniging Vridos. Hij zorgde ervoor dat er een meisjesgroep kon volleyballen.

Kees Timmerman uit Giessenburg is penningmeester van en barman bij Sportvereniging Vridos.

Lijda van Leussen-Aanen uit Ottoland is vrijwilliger bij de Hervormde kerk Ottoland. Zij verzorgde de maaltijden tijdens de Alpha-cursus, fungeerde als lid van de diaconale commissie en verrichtte hand-en-spandiensten.

Neeltje Broekhuizen-Hak uit Bleskensgraaf was jarenlang vrijwilligster bij de Hervormde Gemeente Bleskensgraaf.


Lintjesregen net even anders
Door de coronamaatregelen was er dit jaar geen bijeenkomst. Wel een verrassingsbezoek dus langs de 10 inwoners die zich al jarenlang vrijwillig inzetten voor de maatschappij, een goed doel of een vereniging. De uitreiking was zo feestelijk mogelijk, maar op 1,5 meter afstand. Burgemeester Theo Segers kon de gedecoreerden persoonlijk feliciteren, maar kon het lintje niet opspelden. Die eer was aan een aanwezig familielid of partner.


Meer informatie over de verdiensten van de gedecoreerden staat op de website www.hetkontakt.nl.