• Rob Daalhuizen en Marcel en Patrick Baanen.
• Rob Daalhuizen en Marcel en Patrick Baanen. Foto: Geurt Mouthaan

Nieuw in Ammers: Heeren aan de Lek

groot-ammers • Met Heeren aan de Lek krijgt Groot-Ammers er aan het Schoonhovenseveer een brasserie bij.

Fietsers en wandelaars verleiden om de pont de pont te laten en binnen te lopen voor een smakelijke tussenstop; dat is wat de medewerkers van Heeren aan de Lek voor ogen hebben. En daarvoor hebben ze meerdere troeven in handen. De meest in het oog springende: het geweldige uitzicht over de Lek. “Daar vielen we meteen voor toen we hier voor de eerste keer kwamen”, knikken Patrick Baanen, zijn broer Marcel en Rob Daalhuizen. “We hebben aan de rivierzijde een prachtig terras tot onze beschikking, dat we zowel in de zomer als de winter kunnen gebruiken. Met onze speciale vuurtafels is het ook op koude dagen meer dan comfortabel.”


Samen vormen de drie ondernemers de Heeren Horeca Groep, ook eigenaar van de Heeren van Slydregt in Sliedrecht, de Heeren van Ambacht in Hendrik-Ido-Ambacht en sinds kort ook van de Heeren aan de Haven in Streefkerk, de voormalige Limonadefabriek. “Vanuit ons netwerk werden we getipt dat deze locatie in Groot-Ammers beschikbaar kwam. We hebben daar in de loop van vorig jaar onze handtekeningen voor gezet. En ja, dat was best spannend middenin deze tijd van corona. Maar wij kijken naar de lange termijn en zijn ervan overtuigd dat dit een ideale plek is voor een horecagelegenheid als de Heeren aan de Lek. Naast het uitzicht willen we ook graag de nabijgelegen bedrijven op industrieterrein Gelkenes bedienen, bijvoorbeeld via catering en zakenlunches.”


Serre

De afgelopen maanden is hard gewerkt om de brasserie naast de gloednieuwe appartementen en penthouses van Adeleck in te richten. Opvallend zijn de diverse ‘sferen’ in het pand. De entree is een serre, waarvan de gehele zijwand opengemaakt kan worden bij mooi weer. “Als fietser of wandelaar kun je hier zo binnenstappen voor een kop koffie of thee of een lunch.”


Vervolgens kom je in een deel dat meer de uitstraling van een restaurant heeft, met daaraan vast een smaller gedeelte met comfortabele groene banken. “Gasten kunnen bij ons van ’s ochtends tot ’s avonds terecht. De sfeer is laagdrempelig en gezellig; wij kijken ernaar uit om onze gasten heerlijke maaltijden voor te schotelen.”


Geurt Mouthaan