• De dj’s Linda, Esmé, Marloes, Marlies en Julia brengen Heroes of the Zeroes.
• De dj’s Linda, Esmé, Marloes, Marlies en Julia brengen Heroes of the Zeroes. Foto: aangeleverd

Oranjevereniging Noordeloos schakelt dj's uit het dorp in

Live meekijken met Radio Oranje

noordeloos • Er klinken op Koningsdag bekende stemmen door Noordeloos. Het bestuur van de oranjevereniging koos als dj's inwoners van het dorp. Ervaring met het maken van radio? Geen vereiste. Hoe je het invult? Mag je zelf weten. "Dat werkt hier het beste", lacht bestuurslid Freek Wallaard. "Wij zorgen voor de techniek en we hebben een opzet gemaakt van de thema's, zodat er geen overlap is. Maar hoe ze het verder aanpakken, laten wij los." Het zorgt in ieder geval voor een gevarieerd repertoire. Van 'Goeiemorgen Noordeloos met vrouwtje Kip en Jan Kros, een mini-aubade met het Wilhelmus en 'De nijvere boerin' tot 'Ethisch en 90s verantwoord' en 'De huiskamerfuif', het komt allemaal aan bod. "Net als bij een gewoon Koningsdagprogramma wil je het hele dorp bereiken", vult Freek aan.

De dj's vinden onderdak in café 't Zwarte Paard. Met sneltesten wordt de veiligheid gegarandeerd en de deur gaat op slot. Buiten komen twee microfoons te staan. "Zo kunnen gasten toch uitgenodigd worden. Burgemeester Theo Segers komt in ieder geval langs. Hij wordt geïnterviewd door leerlingen van de School met de Bijbel."


Last but not least: één activiteit vindt plaats mét echte deelnemers. Kinderen vanaf groep 1 tot en met de eerste klas van het voortgezet onderwijs zijn vanaf 12.00 uur welkom op de voetbalvelden. "Daar is een clinic breakdancen, dansen en sporten samen. Zo heeft het ook weer een link met muziek. De clinic wordt gegeven door het Gorinchemse Breaksquad, finalist van Holland’s Got Talent 2019." Opgeven hiervoor kan via ovnoordeloos@gmail.com. Het volledige overzicht van de programmering van Radio Oranje is te vinden op


q oranjeverenigingnoordeloos.nl/radio

Geurt Mouthaan