• Een trein van de MerwedeLingelijn.
• Een trein van de MerwedeLingelijn. Foto: Tom van Vark

Werkzaamheden MerwedeLingelijn

hardinxveld-giessendam • Van zaterdag 1 mei tot en met zondag 9 mei werkt ProRail aan het spoor bij station Gorinchem aan de MerwedeLingelijn.

Samen met Ballast Nedam plaatsen ze dan de langverwachte reizigerstunnel. Dit heeft gevolgen voor treinreizen tussen Hardinxveld-Giessendam en Geldermalsen. Er rijden dan geen treinen maar bussen tussen Hardinxveld-Giessendam en Geldermalsen. De trein tussen Dordrecht en Hardinxveld-Giessendam rijdt ieder kwartier. Op station Hardinxveld-Giessendam vertrekt de trein richting Dordrecht vanaf spoor 1.

Qbuzz zet tijdens de werkzaamheden vervangend busvervoer in. Lijn 971 rijdt tussen station Hardinxveld-Giessendam en station Geldermalsen. Deze bus stopt op de volgende stations: Hardinxveld-Giessendam, Gorinchem, Leerdam, Beesd, Geldermalsen. Lijn 972 rijdt tussen station Hardinxveld-Giessendam en station Boven-Hardinxveld. Lijn 973 rijdt tussen station Gorinchem en station Arkel. In de vervangende bussen is er geen mogelijkheid om te betalen. Daarom dienen reizigers in- en uit te checken met uw OV-chipkaart op de treinstations zelf.

Rondom station Gorinchem wordt al enige tijd hard gewerkt om het station te moderniseren. De belangrijkste aanwinst hierin is een reizigerstunnel. Die moet ervoor zorgt dat reizigers met een beperking gebruik kunnen maken van een hellingbaan of lift. Zo worden de perrons toegankelijk voor iedereen. De tunnel is vanaf december 2021 klaar voor gebruik.