Laura de Zwart en Romy Brokking in voorselectie Oranje

groot-ammers/nieuwpoort • Laura de Zwart maakt deel uit van de voorselectie van het Nederlands volleybalteam, dat op 25 mei start met de Volleyball Nations League en later dit jaar ook het EK speelt.
Bondscoach Avital Selinger zal in de voorbereiding beslissen wie er tot de definitieve selectie gaan behoren. De Groot-Ammerse Laura de Zwart komt in competitieverband uit voor het Duitse Vfb Suhl.
De Nieuwpoortse Romy Brokking, die in de Nederlandse eredivisie voor Talentteam Papendal speelt, is opgenomen in de selectie van Jong Oranje. Jong Oranje neemt in juli in het Rotterdamse Topsportcentrum deel aan het WK O20.


Stijn Ruwaard verruilt ASV Arkel voor Vuren

arkel/vuren • Stijn Ruwaard maakt volgend seizoen geen deel meer uit van de selectie van zaterdagtweedeklasser ASV Arkel. De 22-jarige verdediger zal vanaf komende zomer uitkomen voor derdeklasser Vuren. Stijn Ruwaard debuteerde al als junior (16) in de Arkelse hoofdmacht in de derby tegen SVW. Zijn broer Daan verliet Arkel afgelopen zomer en maakte de overstap naar zondagderdedivisionist Unitas.


Oranjeversnaperin-gen bij TC Meerkerk

meerkerk • Tennisclub Meerkerk zorgt voor een smakelijke Koningsdag. In samenwerking met ’t Stoepje Bakkerij Hijkoop verkoopt de tennisvereniging in de dagen voorafgaand aan 27 april oranje tompoucen, -soezen en -cakejes. Alle Meerkerkse huisadressen krijgen een bestelformulier in de bus. Bestellingen kunnen doorgegeven worden tot en met 21 april. Dit kan via het bestelformulier, via oranje@tcm-meerkerk.nl of via WhatsApp. Bestellingen kunnen op Koningsdag tussen 08.00 en 12.00 opgehaald en betaald worden bij de club of in overleg worden thuisbezorgd.


Training veilig en fit blijven trappen

molenlanden • GIGA Molenlanden organiseert samen met een fietsdocent op vrijdag 30 april een training veilig en fit blijven trappen op het parkeerterrein van De Spil in Bleskensgraaf.
Na de aanmelding ontvangt men een tijd tussen 12.00 en 17.00 uur waarop men wordt verwacht. Er wordt gewerkt in groepjes van maximaal vier personen. De training duurt een uur. Er wordt in tijdsblokken gewerkt om iedereen aan de corona regels te houden. Tijdens de middag gaat men aan de slag met zowel theorie als praktijk zoals een fietsparcours, remproef en tips bij het veilig op en afstappen. Neem de fiets mee. Deelname is gratis en men kan zich opgeven via info@gigamolenlanden.nl of 06-22810286.


Tijdelijke verhuizing VBG

ottoland • Omdat de gebruikelijke samenkomstlocatie in sporthal De Reiger tijdelijk ingericht wordt als vaccinatielocatie, verhuist VBG De Levensboom haar samenkomsten per direct naar het dorpshuis te Ottoland.
Tot 31 augustus zullen zij daar hun samenkomsten op zondag houden. Voor meer info: www.delevensboom.nu.