Dierendumping bij de Slingelandse Plassen

Zoals gewoonlijk liep ik mijn rondje met het hondje in de Slingelandse Plassen. Tenminste, dat probeerde ik.

Totdat ik in mijn ooghoeken een auto naar het parkeerterrein zag rijden, eerst tot het einde van de doodlopende weg, maar ja, daar was ik nog in beeld. En ja hoor, toen ik ver genoeg weg was werd er uitgestapt, de achterbak ging open en er kwam een krat met levende have uit die snel werd leeggegooid in de greppel.

Na mijn hond het commando zoek gegeven te hebben, ja ze loopt los daar, op die manier hebben we met toestemming al schaapjes teruggebracht en kipjes en pauw kunnen helpen uit de bek van andere honden te blijven, waren de nieuwkomers snel gevonden.

In ieder geval 4, totaal van padje, eendensoort aangetroffen. En ze waren niet de enige die van padje waren. Mijn bloed kookte. Wanneer houdt dit nu eens op... het dumpen van dieren alsof het de normaalste zaak van de wereld is!

Na nog even een hondeneigenaar op de nieuwkomers geattendeerd te hebben snel naar de meneer die altijd voor alle weggegooide dieren zorgt, gereden. Die verdient met zijn vrouw een gigantische pluim. Weer of geen weer, ze zijn er altijd!

Welkom in een nieuwe lente, er zullen er nog velen volgen...helaas! Dit moest ik even kwijt!

Joan van Beelen, Goudriaan