• Eén van de foto uit het boek.
• Eén van de foto uit het boek. Foto: Arie van der Wulp

Nieuw fotoboek: 'Van gras tot melk'

papendrecht/giessenburg • Arie van der Wulp uit Papendrecht zoekt voor het fotoboek 'Van gras tot melk' dat hij maakte sponsoren om het uit te geven.

Van der Wulp besloot in 2018 voor een fotoserie langs te gaan bij een boerderij. Een oproep op Facebook bracht hem in contact met de familie Eijkelenboom, die hem van harte welkom heette op hun hofstee in Giessenburg. Een eerste sessie beviel zo goed, dat de Papendrechtse fotograaf vroeg of hij vaker langs mocht komen. "Mijn doel was om als niet-boer een kijkje achter de schermen te geven van wat melkveehouders doen en waar ze mee te maken krijgen", licht hij toe. Er volgden vele sessies en gesprekken aan de keukentafel. Ook tijdens de protestacties in 2019 ging Arie van der Wulp mee op de trekker richting Den Haag om hiervan verslag te doen. De foto's worden vergezeld van teksten waarin de werkzaamheden op de boerderij worden beschreven, om zo in woord en beeld een inkijk te geven.


Zaterdag overhandigde hij het resultaat, het fotoboek 'Van gras tot melk', aan de Giessenburgse familie. 'Ik was zeer benieuwd naar hun reacties', schrijft Van der Wulp op Instagram. 'Ze waren gelukkig erg enthousiast!' De reacties die hij kreeg op de foto's die hij al naar buiten bracht zijn voor hem aanleiding om te kijken of het ook mogelijk is om het in een bredere oplage uit te geven. "Ik zou het leuk vinden om de foto's zo aan meer mensen te kunnen laten zien, dus ik hoop dat het lukt om voldoende geld bijeen te krijgen."

Voor meer informatie kunnen belangstellenden contact opnemen via
arievanderwulp@ziggo.nl.