SteDoCo en Kozakken Boys niet in Regiocup

hoornaar • Kozakken Boys en SteDoCo zullen bij nader inzien niet deelnemen aan de mini-regiocompetitie met Achilles Veen, Baronie, Dongen, Sliedrecht en Unitas.

Er is nog geen enkel zicht op wanneer eventueel met deze Regiocup kan worden gestart, terwijl wij beide clubs na eind mei niet meer willen voetballen. In juni krijgen de Werkendamse en Hoornaarse selectie vrij, om in juli aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen te beginnen. Indien mogelijk spelen Kozakken Boys en SteDoCo in mei nog wel een aantal oefenduels.
Of de andere clubs het toernooi wel wil laten doorgaan, is nog niet bekend.


Jeanne Korevaar in het voorste gelid

groot-ammers • Jeanne Korevaar (Liv Racing) is zondag 29e geworden in de Vlaamse wielerklassieker Gent-Wevelgem. De wielrenster uit Groot-Ammers zat in de voorste groep en finishte in dezelfde tijd als de winnares, haar voormalig ploeggenote Marianne Vos. De kopvrouw van de ploeg van Korevaar, Lotte Kopecky, kwam als tweede over de meet.

De koers van 141 kilometer, waarin Nederlandse klasbakken als Anna van der Breggen en Annemiek van Vleutel ontbraken, werd opengebroken op de laatste beklimming van de Kemmelberg.

Longo Borghini probeerde het uit alle macht, maar het draaide uit op een sprint van een uitgedund peloton. Marianne Vos ging van ver aan en er kwam niemand meer overheen. Belgisch kampioene Lotte Kopecky werd tweede, Lisa Brennauer derde.


Lekvogels gaat samenwerken met FC Utrecht

lexmond • Lekvogels en FC Utrecht gaan samenwerken. De overeenkomst is recent getekend in stadion De Galgenwaard.

De samenwerking is onder meer op voetbaltechnisch gebied. “Lekvogels is heel blij met deze samenwerking”, zegt voorzitter Jan de Jong. “Het biedt een mooie kans voor onze spelers en jeugdtrainers zich verder te ontwikkelen.” FC Utrecht ondersteunt clubs door kennis en ervaring te delen, zowel theoretisch als praktisch, met onder andere themabijeenkomsten, deelstages en demotrainingen. “Lekvogels is een vereniging die in een belangrijk gebied ligt voor ons, waar we gelukkig veel aanhangers van de club hebben en dat willen we graag zo houden”, vertelt Bas van den Brink van FC Utrecht. “De samenwerking is een logisch gevolg van de nauwe contacten die we al met verschillende mensen binnen Lekvogels hebben.”


Fabio Jakobsen maakt mogelijk in april rentree

heukelum • Veel eerder dan verwacht zal Fabio Jakobsen mogelijk zijn rentree maken in het profpeloton. Volgens Patrick Lefevere, manager van Deceuninck-QuickStep, kan het in de Ronde van Turkije al zover zijn.
De Ronde van Turkije start op 11 april, ruim zeven maanden na de horrorcrash van Fabio Jakobsen in de Ronde van Polen.