• Corry Mouthaan (l.) draagt het stokje over aan Ellen Verloop.
• Corry Mouthaan (l.) draagt het stokje over aan Ellen Verloop. Foto: Aangeleverd

Nieuwe eindredactie Kerkklokradio

nieuw-lekkerland • Wisseling van de wacht bij Klokradio, de lokale omroep van Alblasserdam en Molenlanden. Ellen Verloop neemt per 1 april het eindredacteurschap van Kerkklokradio over van Corry Mouthaan. Laatstgenoemde vertrekt niet bij omroep, maar blijft een aantal verzoekprogramma’s presenteren en deel uitmaken van het Programmabeleid Bepalend Orgaan (PBO).

Corry kan terugkijken op een lange carrière bij de lokale omroep. “Al snel na de oprichting ben ik begonnen bij het jongerenprogramma Klare Taal”, vertelt ze. “Niet als programmamaker of presentator, maar als begeleider van een aantal jonge enthousiaste medewerkers. Op een gegeven moment kreeg ik de vraag of ik namens Kerkklokradio in het bestuur van Klokradio wilde komen. Naast die vertegenwoordigende taak heb ik toen ook de public relations voor mijn rekening genomen. Ik vond het leuk om onze omroep te promoten. Dat is trouwens nog steeds zo.”


"Negentien jaar geleden heb ik Aart Rietveld opgevolgd als eindredacteur van Kerkklokradio. Een taak die ik altijd met plezier heb vervuld. In die functie ben je niet alleen verantwoordelijk voor de inhoud van de programma's, maar moet je ook oog hebben voor het wel en wee van de medewerkers." Corry is ontzettend blij met haar opvolgster. "De overdracht is soepel verlopen. Ik draag het stokje met een gerust hart over." Ellen is al ruim zestien aan de omroep verbonden.