• John Ros met de initiatiefnemers.
• John Ros met de initiatiefnemers. Foto: aangeleverd

Crowdfundingsactie voor John Ros

molenaarsgraaf • John Ros uit Molenaarsgraaf, van wie onlangs 500 euro spaargeld werd gestolen, kreeg na een spontaan opgestarte crowdfundingsactie maandagavond 650 euro overhandigd.

De initiatiefnemers gingen maandagavond bij hem langs om het ingezamelde bedrag aan hem persoonlijk te overhandigen.


Compleet verrast

‘Hij was compleet verrast en wil jullie allemaal heel hartelijk bedanken voor jullie donatie en daarmee jullie indirecte steun’, melden zij via Instagram.

Na een artikel in Het Kontakt over de diefstal besloot een aantal streekgenoten om de crowdfundingsactie op touw te zetten.


Streefbedrag snel binnen

Daar werd door vele mensen positief op gereageerd en het streefbedrag was binnen korte tijd binnen.


‘Wij zijn werkelijk overweldigd door de hoeveelheid donaties en jullie betrokkenheid bij deze actie!’, stellen de initiatiefnemers. ‘Geweldig dat we ons doel al binnen 24 uur hebben kunnen halen en zelfs hebben kunnen overtreffen!’


Reactie John

Ook John zelf is onder de indruk van de gulheid van deze actie. "Ik was er echt door geroerd", vertelt hij de volgende dag over de actie van de twee jongeren bij hem uit de buurt.


"Het gaat mij niet eens om het geld dat ik nu weer heb", vervolgt John, "maar door het mooie gebaar dat ze daarmee geven. Dat doet me echt bijzonder goed."