Plannen watersport-vereniging Ameide betekenen ont-wrichting omgeving

Het oprichten van een watersportvereniging in Ameide verontrust het overgrote deel van de inwoners van Ameide en zeker ook van Tienhoven. Zo blijkt uit de rondgaande reactie van onze plaatsgenoten. De watersportvereniging heeft zich opgericht met als doel: het beter bereikbaar maken van de boothelling, aanrijroute en parkeerplaatsen en het maken van aanlegplaatsen voor vele passanten van grote luxe jachten.
Verontrusting: Optreden van verkeersoverlast, lawaaioverlast en veel luchtvervuiling vinden bij deze grootschalige plannen plaats. Juist nu de landelijke overheid en gemeenten alles in het werk zetten om de CO2 uitstoot en luchtvervuiling terug te dringen, is het idee van het watersportbestuur Ameide met de naam voluit, zeer ondoordacht. Men moet zich bedenken dat we in een bevoorrecht gebied wonen, dat een enorme rust en landschap met natuurelementen uitstraalt. Onmisbaar voor een gezonde leefbaarheid.
Voorbeeld van wat watersport wel is en betekent: Watersport is en betekent zwemmen, roeien, kanovaren en zeilen (zeilsport). Dit geheel geruisloos dus zonder overlast voor watervolgels en andere diersoorten die totaal verdreven worden door lawaai en geraas van snelle motorboten.
Denk aan roerdomp, karekiet, aalscholver en diverse eenden soorten langs de rivieroevers. Deze zijn bijna of worden verdreven door bootgeraas met veel snelheid, lawaai en grote golfslag.
Conclusie: Echte watersport zonder lawaai is een goed idee, want dit is goede beweegbaarheid met gezonde inspanning en ontspanning en bovenal leuk om aan te zien of te wel te aanschouwen. Dit hoort bij onze omgeving. Wij mensen in Ameide en zeker ook in Tienhoven zijn opgegroeid in rust, samen met moeder natuur. Dit moeten we blijven koesteren voor nu maar ook voor de volgende generatie. Dus logisch advies aan watersportbestuur Ameide is: Houd de eenvoudige bestaande situatie voor eventueel eigen inwoners in stand.
Voorbeelden waar het misgaat: Denk aan de overvolle toestanden bij het molengebied Kinderdijk en in de Biesbosch bij Werkendam en omstreken. Hier worden eigen dorpsbewoners gedwongen tot huisarrest vanwege toeristische topdrukte.
Dit willen wij toch nooit meemaken in onze landelijke dorpjes.

J. Lakerveld, Tienhoven aan de Lek


Overlast gevende man trekt mes

groot-ammers • De politie heeft zaterdag 20 maart een man aangehouden die bij de veerpont voor overlast zorgde in Groot-Ammers.
De man, een arbeidsmigrant, werd gevraagd om zijn legitimatiebewijs te overhandigen. Dit deed de man niet. In plaats daarvan trok hij een mes. De regionale politie heeft de man daarop aangehouden.