Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Anderhalve school dicht door corona

molenaarsgraaf/ottoland • Twee basisscholen in de regio zijn in de afgelopen week (deels) gesloten vanwege corona. Vanwege een steeds verder om zich heen grijpende corona-uitbraak op christelijke basisschool De Bron in Molenaarsgraaf, werd donderdag besloten om de school ruim een week te sluiten. Op de Eben-Haëzerschool in Ottoland bleken vrijdag een leerkracht en enkele kinderen uit de twee combinatiegroepen 1/2 en 3/4 besmet te zijn, waardoor die groepen in quarantaine zitten.

Ook op De Bron gaat het niet om hoge aantallen kinderen en leerkrachten die besmet zijn. Directeur Kees Boender: “Maar omdat het zich breed in de school verspreid heeft en omdat donderdag bekend werd dat een derde leerkracht positief getest was, hebben we besloten om de school tot en met zondag 28 maart te sluiten.”
Op beide scholen heeft voor zover bekend niemand ernstige klachten. De leerkrachten die positief getest zijn in Molenaarsgraaf, konden zelfs gewoon lesgeven vanuit huis, want dat hebben ze bij De Bron gelijk weer opgestart.

De school in Ottoland heeft besloten om de kinderen van de groepen 5 tot en met 8 gewoon naar school te laten komen. Daar is geen corona vastgesteld. Alleen oudere broertjes of zusjes van positief geteste kinderen blijven uiteraard thuis. Enkele kinderen worden thuis gehouden uit voorzorg.

"Dat respecteren we uiteraard”, vertelt directeur Kees van Meerkerk. Hij vervolgt: "Sommige ouders vroegen zich af waarom we de school niet in z'n geheel preventief gesloten hebben. Maar we hebben besloten om de adviezen van de GGD op te volgen en te werken op basis van feiten. Er is daar geen corona, dus dan kun je doorgaan.” Daarbij maakt Van Meerkerk de kanttekening dat er voortdurend mensen getest worden. En dat kan de situatie zo weer veranderen.