Afbeelding
Foto: Stock

Lotgenotengroep ‘Verlies kun je delen’

molenlanden • Voor inwoners van Molenlanden die hun partner zijn verloren organiseert het Sociaal team Molenlanden vanaf dinsdag 30 maart de lotgenotengroep ‘Verlies kun je delen’. Deelname is gratis.

Het verlies van een partner is een ingrijpende gebeurtenis. De wereld lijkt stil te staan en niets is meer zoals het was. Toch moet of wil je verder met je leven. Alleen weet je even niet hoe en kun je wel wat steun gebruiken. Deelnemers komen zeven keer digitaal bij elkaar. “We praten dan met elkaar over rouw en verlies”, zegt Wilma van de Hout van het Sociaal team. “Welke gevoelens spelen bijvoorbeeld een belangrijke rol, tegen welke praktische zaken loop je aan, hoe kun je er mee omgaan en welke stappen kun je zelf zetten om de draad van het leven weer op te pakken?”
De herkenning, erkenning en steun die juist lotgenoten elkaar kunnen geven. helpt. "Praten met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt kan verhelderend werken en deelnemers helpen om stap voor stap de weg vooruit te vinden", vult collega Carolien Nagelsmit aan.

In totaal zijn er zeven bijeenkomsten: op 30 maart, 6 april, 13 april, 20 april, 11 mei, 18 mei en 25 mei. Alle bijeenkomsten vinden digitaal plaats van 14.30 tot 16.00 uur. Aanmelden kan tot en met vrijdag 26 maart via het Sociaal Loket: 088-7515100 of sociaalloket@jouwgemeente.nl. Deelname is gratis.