Plan voor mini-competitie met SteDoCo en Kozakken Boys

regio • Zeven clubs uit de hogere klassen van het regionale amateurvoetbal hebben het plan opgevat in de maanden mei/juni met elkaar een mini-competitie te gaan afwerken. Het betreft: Achilles Veen, Baronie, Dongen, Kozakken Boys, Sliedrecht, SteDoCo en Unitas. Zaterdag 20 maart komen vertegenwoordigers van de clubs bij Kozakken Boys bij elkaar om nadere afspraken te maken.


Jeanne Korevaar 27e in Omloop Het Nieuwsblad

belgië/groot-ammers • Jeanne Korevaar is zaterdag als 27e geëindigd in de openingsklassieker van het wielerseizoen, de Omloop Het Nieuwblad.

Wereldkampioene Anna van der Breggen soleerde naar de overwinning. De kopvrouw van de ploeg van Jeanne Korevaar, Liv Racing, werd vierde met een achterstand van 23 seconden. De wielrenster uit Groot-Ammers moest 2.22 min. toegeven op Van der Breggen. Korevaar zat in een groep met onder anderen Annemiek van Vleuten.


VVAC-spits Joran Houweling wacht knie-operatie

ottoland • De nieuwe VVAC-trainer Maarten de Bruijne zal in de eerste helft van het seizoen 2021-2022 geen beroep kunnen doen op Joran Houweling.

De lange spits (21) heeft enkele maanden geleden tijdens een training zijn kruisband afgescheurd en zal dit voorjaar in de Bergman Kliniek in Breda worden geopereerd. Een halfjaar na de operatie kan Houweling mogelijk weer voetballen. “Maar ik hou er voor mezelf rekening mee dat ik pas na de winterstop weer helemaal fit ben."


VC WIK niet door met Gerard Koeman

groot-ammers • VC WIK neemt na twee seizoenen afscheid van herentrainer Gerard Koeman.

Mede door een herindeling van de landelijke competitie promoveerde Koeman in zijn eerste seizoen met de Groot-Ammerse volleyballers naar de eerste divisie. Hierin werd veelbelovend gestart met een 4-0 overwinning, maar de overige drie wedstrijden voor de corona-onderbreking gingen verloren. Zowel bij selectie als trainer heerste het gevoel dat de visie op spel en trainingen te verschillend zijn om nog een seizoen met elkaar door te gaan. Vandaar dat VC WIK op zoek gaat naar een nieuwe trainer voor de mannenhoofdmacht.


Van Wolferen en Lacroes verlengen bij VC WIK

groot-ammers • VC WIK heeft het contract van het trainersduo Arie van Wolferen/Ronald Lacroes met een jaar verlengd.

Het tweetal is verantwoordelijk voor zowel dames 1 (eerste divisie) als diverse jeugdteams. Voordat corona alles stopzette, was er qua prestaties en talentontwikkeling een stijgende lijn ingezet. Reden voor TC en bestuur van VC WIK om tot contractverlenging met beide trainers over te gaan.