• De jubileumtrui van Niks aan de Zeis.
• De jubileumtrui van Niks aan de Zeis. Foto: aangeleverd

Niks aan de Zeis viert vijfde verjaardag

alblasserwaard • Met jubileumkleding en de belofte van een speciaal festival viert de Alblasserwaardse klompenrockband Niks aan de Zeis dit jaar het eerste lustrum.

Vijf jaar geleden stonden de tweeling Maarten en Sjakko van Houwelingen uit Ottoland en Arjan Kortlever en Lars van Diejen uit Brandwijk als gelegenheidsformatie voor de eerste keer op de planken in de Boerenklaas. 'Dit nooit meer', was hun stellige overtuiging, maar het publiek dacht daar anders over. Al snel stonden er nog drie optreden op de planning. De lol van het optreden én het muzikale vuur zorgden ervoor dat Niks aan de Zeis - Alblasserwaards voor niks aan de hand - al snel een bekende en geliefde naam op allerlei podia werd.

De band werd enige tijd na de oprichting versterkt met toetsenist Bastian de Groot uit Noordeloos en Guus Boom uit Herwijnen. De eerste twee jaar wordt er maandelijks opgetreden, daarna wordt het wekelijks en later zelfs twee optredens per weekend. "Elk dorp in de regio is wel bezocht door Niks aan de Zeis", vertelt Bastian de Groot. "Hoogtepunten voor ons? Dat is in ieder geval het Boeruh Rock festival, waar we op het hoofdpodium speelden. Het rijtje Niks aan de Zeis - WC Experience - Mooi Wark vergeten we nooit meer."


Maar de Alblasserwaardse muzikanten stonden ook al op het Malieveld in Den Haag en op de Dam in Amsterdam, tijdens de protesten die daar plaatsvonden. "En we hebben ook al opgetreden in de Achterhoek en Friesland." Maar ook optredens in de achterhoek, Friesland , de Dam in Amsterdam en op het Malieveld worden nooit vergeten."

Niks aan de Zeis had om het vijfjarig jubileum te vieren het 'Wie jarig is trakteert festival' al maanden op de planning staan. Dit gaat vanwege de coronamaatregelen niet door. "Het is geen afstel, maar uitstel." Wel is er momenteel een andere actie gaande: de mannen verkopen eenmalig jubileumkleding. Shirts voor mannen en vrouwen en unisex hoodies/vesten. Kijk voor meer informatie hierover op


q www.niksaandezeis.com