Hulpdiensten werkten vanuit actiecentrum

bleskensgraaf • Tijdens de drukke schaatsdagen hebben de hulpdiensten vanuit een in allerijl ingericht actiecentrum in dorpshuis De Spil samengewerkt om de hulpverlening zo goed mogelijk te kunnen doen.

In dit centrum kon de politie samen met onder meer Reddingsbrigade Nederland, Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid en natuurlijk de gemeenten Molenlanden, Alblasserdam en Hardinxveld-Giessendam direct inspelen op de actuele situatie buiten.

Door de hulpdiensten werden onder andere quads en een 4x4-voertuig ingezet om samen met de ambulancedienst direct hulp te verlenen aan mensen die gewond raakten. Ook de drone van de Landelijke Eenheid en de politiehelikopter van de Luchtvaartpolitie werden ingezet, zodat de hulpdiensten een goed beeld hadden van de situatie.
De politie verklaart achteraf dat het druk was. “Jazeker, maar bovenal hebben wij veel mensen zien genieten van de winterpret. En daarnaast hebben wij er ook van genoten om u de hulp te geven die u verdient”, aldus de politie.

Zaterdag heeft de ambulance 35 ritten gedaan en zondag 10. Het ging daarbij met name om hoofdwonden en heup- en armfracturen. Zaterdag waren er vier extra ambulances, bovenop de normale sterkte van negen ambulances. Verder reed de brandweerquad van brandweer Hendrik-Ido-Ambacht bij Kinderdijk, met voorop iemand van de brandweer en achterop iemand van de ambulancedienst.


RTL Nieuws maakt opnamen van schaatsplezier

bleskensgraaf • RTL Nieuws maakte zaterdagochtend in Bleskensgraaf opnames voor het nieuwsbulletin van 19.30 uur.

Rond 08.00 uur schoven een cameraman en presentator aan bij de familie Wemmers aan de Heulenslag, waar de eerste opnames gemaakt werden. Later legde het team ook op andere plaatsen in Bleskensgraaf en omgeving het schaatsplezier vast.