• Een stockfoto van een hennepkwekerij.
• Een stockfoto van een hennepkwekerij. Foto:123RF Stockfoto

Woning waar hennepkwekerij zat gaat op slot

groot-ammers • Burgemeester gemeente Molenlanden wil een woning aan de Fuutlaan in Groot-Ammers voor drie maanden sluiten vanwege een hennepkwekerij die daar is aangetroffen.

In dit pand was brand ontstaan door een hennepkwekerij. Dit zorgde voor een zeer gevaarlijke situatie waardoor bewoners van aangrenzende panden ’s nachts ineens op straat stonden. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente herhaling van drugs gerelateerde activiteiten vanuit deze locatie voorkomen. De eigenaar van de woning is hierover geïnformeerd. Deze maatregel is in lijn met het beleid dat de gemeente Molenlanden heeft vastgesteld, conform de Opiumwet.

Hennepteelt en drugshandel leveren een gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. Ook nu is weer gebleken dat hennepkwekerijen zeer gevaarlijk zijn en brand kunnen veroorzaken. Criminelen die zich bezighouden met hennepteelt trekken mogelijk meer criminaliteit aan. Bewoners kunnen worden gechanteerd of bedreigd.

De gemeente adviseert inwoners die een woning of bedrijfspand verhuren dan ook met klem goed na te gaan of de huurder betrouwbaar is.