• Hoornaar.
• Hoornaar. Foto: Ed van Boheemen

DRIE DAGEN IJSPRET IN ALBLASSERWAARD / VIJFHEERENLANDEN

De sneeuwpret ging naadloos over in ijspret. En wat hebben velen er van genoten! De coronamaatregelen eisten meer en meer hun tol, dus in die zin kwam de winterperiode precies op tijd, zou je kunnen zeggen.

De eerste ijsbanen gingen woensdag al open. Op onder meer de Graafstroom werden donderdag de eerste waaghalzen gezien. Met alle gevolgen vandien, want menig schaatser liep een nat pak op.

Maar het ging steeds harder vriezen. Vrijdag, zaterdag en zondag was het druk en gezellig op het ijs. Genieten met een grote G. Een run op koek en zopie. Het hoort er allemaal bij, net zoals -helaas- de nodige ongelukjes op het ijs.



Onze redactie kreeg veel foto's binnen. Een impressie hiervan is te zien op deze twee pagina's. De complete fotoserie staat op onze website: www.hetkontakt.nl/regio/alblasserwaard.

En nu maar afwachten wanneer we weer op de schaats staan. Komend weekend in elk geval niet, dan tikt het kwik bijna de 20 graden aan. Een klein 30 graden(!) verschil met een week eerder. Het kan verkeren, zei Brederode al.