Coronaregels gelden straks ook op het ijs

alblasserwaard • Het gaat vriezen komend weekend en de schaatsen worden overal uit het vet gehaald. “We gaan veel plezier maken met elkaar op het ijs, maar iedereen moet zich natuurlijk wel aan de coronaregels houden”, vertelt Michelle van der Veen van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid.

“We kennen de Alblasserwaarders en hun liefde voor het schaatsen”, vult woordvoerder Ingeborg Voogt van de gemeente Molenlanden aan. “Maar we doen ook een beroep op ieders gezond verstand om voorzichtig te zijn en bijvoorbeeld nog niet het ijs op te gaan als dat eigenlijk nog niet kan. We hopen dat er geen extra druk op de zorg gelegd zal worden door onvoorzichtige schaatsers.”

De Veiligheidsregio sluit zich hierbij aan: “We hebben genoeg hulpverleners beschikbaar, maar we moeten de zorg niet onnodig overbelasten in deze drukke tijd.”

Koek- en zopietenten zijn niet toegestaan, heeft de Veiligheidsregio vrijdagmiddag besloten.

IJsbanen mogen open, omdat een ijsclub gezien wordt als een sportvereniging. Uiteraard gelden ook hier weer de coronaregels, waardoor kantines niet geopend zullen zijn.

Toezicht
Zowel de gemeenten Alblasserdam en Molenlanden als de Veiligheidsregio geeft aan dat er geen extra toezicht wordt gehouden op de naleving van de coronaregels op het ijs. "Er wordt in het algemeen toezicht gehouden op het afstand houden en voorkomen van groepsvorming”, reageert Annelies van den Dool van de gemeente Alblasserdam. "De uiteindelijke bedoeling is en blijft om de kans op besmettingen te voorkomen.”

Geen Molentocht
Ongeacht de kracht van Koning Winter zal een Molentocht dit jaar overigens niet plaatsvinden. Gezien de huidige coronamaatregelen kan die niet op een verantwoorde manier georganiseerd worden.