Natuurwerkdag bij de Slingelandse Plassen

goudriaan • Op zaterdag 20 februari is er de derde natuurwerkdag bij de Slingelandse Plassen in Goudriaan. Vrijwilligers kunnen meedoen door zich vooraf aan te melden via slingelandseplassen@gmail.com. De dag is van 8:30 tot 16:00 uur duren.

Vooruitlopend op de definitieve planvorming hebben een aantal initiatiefnemers de handen ineen geslagen om gedurende de uitwerking van de plannen het beheer en onderhoud op te pakken op de Slingelandse Plassen. Dit is in januari al twee keer gedaan met zo'n dertig vrijwilligers. Zaterdag 20 februari zal deze dag herhaald worden.

Belangstellenden voor openhaardhout of tuinsnippers kunnen zich via het mailadres eveneens melden. De opbrengst hiervan komt ten goede aan de initiatieven in het gebied.


Basisscholen slaan handen ineen

meerkerk • Ook in deze coronatijd worden de deuren van de Meerkerkse basisscholen, met inachtneming van de gestelde maatregelen, na schooltijd opengezet voor een rondleiding aan nieuwe ouders. Om dat extra te benadrukken gaan de basisscholen nu met een gezamenlijke flyer en poster Meerkerk in om ouders/verzorgers hierop te attenderen.


Handpalm blij met nieuwe woonkamer

bleskensgraaf • De bewoners en leidsters van De Handpalm in Bleskensgraaf zijn blij met de nieuwe inrichting van de woonkamer, die is geschonken door stichting ‘De Graafstroom Doet, vanuit het Hart’.

Deze stichting ondersteunt sinds 2018 De Handpalm, een woonlocatie in Bleskensgraaf voor zowel kinderen als volwassenen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Voor meer informatie: www.degraafstroom.com/nl/stichting.


Gemiva lanceert eigen webwinkel

regio • De Gemiva-SVG Groep heeft sinds maandag 1 februari een eigen webwinkel: www.gemivawebwinkel.nl.

In de winkel zijn producten te koop die gemaakt worden door mensen met een beperking. Dat gebeurt in de verschillende werk- en dagbestedingslocaties die de organisatie heeft in de provincie Zuid-Holland. In de webwinkel wordt ook het persoonlijke verhaal verteld achter verschillende producten.


Lage Waard bezorgt 41 experience boxen aan groepen 8

regio • Deze week ontvangen 41 groepen 8 een DLW experience box van CSG De Lage Waard uit Papendrecht. De box is gevuld met 12 mini opdrachten en lesmaterialen. Door het maken van de opdrachten maken de groep 8-leerlingen kennis met het voortgezet onderwijs en de lessen van CSG De Lage Waard.

Dit werd gedaan omdat de DLW experience in november niet door kon gaan. Meer informatie over De Lage Waard en de virtuele tour is te vinden op de website www.delagewaard.nl.