Schaatsbaan alleen voor leden

groot-ammers • Mogelijk kan de schaatsbaan van ijsclub De Telegraaf op de boezem in de loop van de week open. In dat geval houdt het bestuur zich aan het coronaprotocol. Onderdeel hiervan is dat alleen leden op de baan mogen schaatsen. Meer info:

q www.ijsclubdetelegraaf.nl


Bewoners Muis-broekseweg: ‘Het is hier een racebaan’

giessenburg • Bewoners van de Muisbroekseweg in Giessenburg klagen over de onveilige situatie van de weg waaraan zij wonen. Het onderhoud is slecht en het is er net een racebaan.

Komend voorjaar gaat er groot onderhoud uitgevoerd worden aan de weg. De bewoners willen graag hun ideeën kenbaar maken om de verkeersveiligheid te vergroten.
“Momenteel is de Muisbroekseweg niet langer een rustige weg om aan te wonen, maar een racebaan waar het al geruime tijd niet veilig is om te wandelen of te fietsen of de kinderen te laten oversteken”, melden de bewoners van de weg in een brief aan het gemeentebestuur van Molenlanden.

De weg is smal en bochtig, de meeste bochten zijn niet door te kijken en de toegestane snelheid van 60 kilometer per uur is te hoog voor dit type weg, vinden de bewoners. De bewoners verwachten dat het verkeer de komende jaren alleen maar zal toenemen, want er worden woningen gebouwd, bedrijven vestigen zich in de omgeving en de lintbebouwing langs de Giessen is altijd al populair bij fietsers en voor rondritten en toertochten voor auto- en motorclubs. En er komt ook veel zwaar verkeer over de weg. "Als er vrachtauto's of tractors voorbijkomen, staan de huizen te schudden.” Dat is nog veel erger geworden sinds er overdwars rijen klinkers liggen waar de glasvezelkabel de weg oversteekt.

De bewoners hebben genoeg ideeën om de veiligheid te verbeteren: versmallingen en een verlaging van de maximum snelheid. Het gemeentebestuur van Molenlanden heeft nog niet gereageerd op de brief van de bewoners van de Muisbroekseweg.