• Directeur Mark Woudstra overhandigt 'jubileumtompouces' aan leerling Ivan den Toom.
• Directeur Mark Woudstra overhandigt 'jubileumtompouces' aan leerling Ivan den Toom. Foto: Aangeleverd

De Hoeksteen viert 125e verjaardag

giessenburg • Alle leerlingen van CBS De Hoeksteen in Giessenburg hebben op maandag 1 februari een doosje tompouces ontvangen, vanwege het 125-jarig bestaan van hun school.

Tot grote teleurstelling van het team en de kinderen kon het aansnijden van een grote taart op het schoolplein niet doorgaan. De Hoeksteen had een taart van een kleine twee meter lang willen laten bakken. Ook het loslaten van duiven ging niet door. Vanwege de RIVM-richtlijnen moest de school een alternatief verzinnen.


Filmpje

Maandagochtend kregen die kinderen via internet een filmpje te zien waarop directeur Mark Woudstra vertelde dat bij een feestje een traktatie hoort. Hij vertelde dit terwijl hij tussen dozen gebak stond en zei erbij dat de leerlingen de voordeur goed in de gaten moesten houden. Het team bezorgde vervolgens bij alle kinderen en medewerkers van de school een doosje met tompouces voor henzelf en de andere gezinsleden.


Voor twee leerlingen en een leerkracht was de dag extra feestelijk: zij waren op 1 februari jarig. Dit waren leerkracht Marijke de Jong (groep 1/2b) en twee leerlingen Luuk Bouter (groep 7) en Ivan den Toom (groep 7/8).


Met de uitdeelactie is het feest nog niet voorbij. Tot aan de zomervakantie kunnen de kinderen iedere maand een verrassing tegemoet zien.