Fier?

Burgemeester Segers schrijft in deze krant dat we fier moeten zijn op onze gemeente. Fier? Het gemeentebestuur heeft het bestaan om, in de kern Giessenburg, een voetbalkooi met een geluidsproductie van 90 decibel (= ernstige hinder) klem naast een tennisvereniging te plaatsen en vervolgens netjes toegegeven dat dit een hele foute beslissing was. Maar met welke ‘oplossing’ komen zij: de tennissers worden aangesteld als agenten die de jeugd zonder lawaai moet laten voetballen. Hoe wereldvreemd kun je zijn.

En daarnaast, zeer on-Giessenburgs en dus ongewenst, wordt de vereniging de taak opgelegd om een dossier tegen de voetballertjes aan te leggen. Dat lijkt op criminaliseren en dat nog wel van kinderen. Dat past natuurlijk bij niemand. Het doet ergens denken aan de voormalige manier van het landsbestuur om problemen voor zich uit te schuiven. Gelukkig is ons landsbestuur tot inkeer gekomen en gaat veroorzaakte misstanden aanpakken. Hopelijk komt ook het bestuur van Molenlanden evenzo tot inkeer en herstelt zo snel mogelijk deze gemaakte fout. Dan kan het bestuur fier zijn op zichzelf. En wij op Molenlanden.

Egbert Meier, Giessenburg


Geen chemische be-strijdingsmiddelen

vijfheerenlanden • De gemeente Vijfheerenlanden gaat niet over tot het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, ondanks het feit dat het middel sinds kort weer is toegestaan. Op dinsdag 24 november werd er door een gerechtelijke uitspraak een einde gemaakt aan het sedert 2016 geldend landelijk verbod op het professionele gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen (buiten de landbouw).

De fractie van VHL Lokaal had over het onderwerp begin januari vragen gesteld aan het college. In een reactie zegt het college dat men zeer hecht aan een zo duurzaam mogelijke bestrijding van onkruid. ”Chemische bestrijding past daar niet bij. De opdracht voor het beheersen van onkruid op verharding, met alternatieve methodes zoals heet water, zal in het voorjaar van 2021 worden aanbesteed. Het onkruid in de plantvakken zal worden bestreden door te schoffelen.”


Veilig en Fit blijven trappen

molenlanden • Tijdens de online bijeenkomst Veilig en Fit blijven trappen van GIGA Molenlanden op donderdag 19 februari van 10.00 tot 12.00 uur krijgen deelnemers tips om veilig en comfortabel te fietsen. Er is aandacht voor verkeersregels, veilig op- en afstappen, tips over de aanschaf van een (elektrische) fiets en beweeg- en evenwichtsoefeningen. Dit alles om de veiligheid te vergroten en de kans op een ongeval te verkleinen.

De bijeenkomst kan bijgewoond worden via Microsoft Teams. Deelname is gratis. Meer info of opgave: 06 228 102 86 of info@gigamolenlanden.nl.