Meer dan zeventig hanen gedumpt in 'kippenbos'

oud-alblas • Er zijn de afgelopen tijd meer dan zeventig hanen gedumpt en aan hun lot overgelaten in het 'kippenbos' in Oud-Alblas, melden de politie en de dierenambulance.

De dierenambulance luidt zelfs de noodklok, want de opvang voor deze dieren zit vol. In het verleden werden er regelmatig dieren achtergelaten -het 'kippenbos' dankt er z'n naam aan- in het recreatiegebied op de hoek van de Peilmolenweg in de N214. Mede gezien de vorst en de momenteel heersende vogelgriep is er sprake van dierenleed, vinden de wijkagenten. Het dumpen van dieren is een strafbaar feit.


Simav-molens maken in 2020 ruim 10 miljoen omwentelingen

regio • De 33 molens van molenstichting Simav hebben vorig jaar gezamenlijk ruim 10 miljoen as-omwentelingen gemaakt. Dit is ver boven het aantal van 60.000 per molen dat de provincie als eis heeft gesteld voor de toekenning van onderhoudssubsidies.

De Simav-molenaars zitten daar standaard ver boven. De omwentelingen worden gemeten in enden: de wieken die per minuut voorbijkomen. Poldermolens draaien gemiddeld 80 tot 90 enden; per minuut gaan 80-90 wieken voorbij.


VVD Molenlanden: 'College moet opkomen voor belangen ongeruste inwoners'

molenlanden • Inwoners van de dorpen van Molenlanden die direct grenzen aan de Drechtsteden zijn onaangenaam verrast en maken zich grote zorgen over de mogelijke plaatsing van velden vol zonnepanelen en hoge windmolens relatief dicht bij hun woningen. "Gaat het college actie ondernemen?", vraagt de VVD-fractie, die deel uitmaakt van de coalitie.

Voor de groep inwoners die het betreft is het overduidelijk dat er hinder zal ontstaan. De VVD spreekt de hoop uit dat het college 'voor hun belangen opkomt en actie onderneemt richting onze buurgemeenten'.

Vragen

Het liberale raadslid Philomeen Breddels heeft over de kwestie schriftelijke vragen gesteld. Ze wil van het college weten of de gemeente Molenlanden de ongerustheid onder de aandacht gaat brengen van onder meer de RES-regio Drechtsteden en zo ja, wanneer er actie wordt ondernomen. 'En zijn er nog andere acties of instanties die het college kan bedenken, die kunnen bijdragen aan een oplossing voor de ontstane problematiek?', legt Breddels aan het college van burgemeester en wethouders voor.