'Schoonste vakantiepark van Nederland'

ottoland • Fien en Teun, de karakters die bij Avonturenboerderij Molenwaard centraal staan, spelen ook bij Vakantipark Molenwaard een belangrijke rol. "Karakters met een eigen park blijven bestaan", is de ervaring van Michael van Hoorne.

Hij voegt er meteen een nieuwtje aan toe: Fien en Teun krijgen ook en bioscoopfilm, die in de zomer vertoond zal gaan worden." Een deel van de huisjes worden Fien en Teun-boerderijtjes. Die zijn trouwens allemaal al volgeboekt voor dit jaar. Daarnaast komen er onder meer Biesbosch-chalets, trekkershutten ("Bijvoorbeeld voor moeders en dochters en vaders en zoons die samen op pad gaan") en luxe safaritenten.


Met enige spanning kijkt Michael van Hoorne uit naar de start. "Ja, het is een uitdaging. Vanaf dag één moet het perfect zijn. Er is maar heel weinig tijd om te leren. Als mensen hier op vakantie komen, moet echt álles kloppen. Op het gebied van gastvrijheid doen we geen concessies. We leggen net als bij al onze andere activiteiten de lat heel hoog voor onszelf, maar onze ervaring is dat dat heel goed werkt en dat je daarmee mensen aan je bindt."


Opgemaakte bedden

Een goed voorbeeld: als gasten hun tijdelijke onderkomen inlopen, zijn de bedden al keurig opgemaakt. "Dat is heel ongebruikelijk in vakantieparken. Maar zeg nou zelf: op de eerste dag van je vakantie bedden op moeten maken, dat past toch eigenlijk niet bij op vakantie zijn?" Zeker zo belangrijk is het schoonhouden van de huisjes. "Ergernis nummer één is dat huisjes bij aankomst niet schoon zijn. Daarom hebben we ervoor gekozen om interieurverzorgers uit de Alblasserwaard zelf aan te trekken, die de tijd krijgen om ervoor te zorgen dat er bij wijze van spreken geen stofje meer ligt." Met een lach, maar wel serieus gemeend: "Geloof me, dit wordt met afstand het schoonste vakantiepark van Nederland."

Vakantiepark Molenwaard ademt aan alle kanten de Alblasserwaard. Het concept op andere plekken in Nederland ook opzetten, daar voelt Michael van Hoorne dan ook niet voor. "Hoe verleidelijk het ook is", geeft hij toe. "We zijn laatst nog met een verzoek hiervoor uit het zuiden van het land bezig geweest, maar hebben dat afgewezen. Als het al gebeurt, dan zal het in het buitenland zijn. We willen ons blijven concentreren op dit gebied. Daarbij willen we onze gasten ook kennismaken met al de prachtige iconen die we hier hebben, zoals de Hollandse Waterlinie, Kinderdijk en de vestingstad Nieuwpoort, maar ook een natuurgebied als de Biesbosch."