Jaarvergadering Oranjevereniging Giessen-Oudekerk afgelast
Jaarvergadering Oranjevereniging Giessen-Oudekerk afgelast Foto:

Vier aanvragen voor coronasteun

molenlanden • Twee ondernemers en twee maatschappelijke organisaties hebben zich de afgelopen maanden bij de gemeente Molenlanden gemeld voor het corona noodsteunfonds.

Zij melden zich naar aanleiding van de lockdown. De gemeente Molenlanden had na het instellen van de coronamaatregelen in april een noodsteunfonds van 3 miljoen euro opgetuigd. Ondernemers en verenigingen in Molenlanden kunnen zo een beroep doen op de gemeente.

De eerste lockdown leidde ertoe dat vijf ondernemers en vijf verenigingen aanklopten bij het gemeentebestuur. Het ging daarbij om een bedrag van 300.000 euro aan steun in de vorm van leningen.


Jaarvergadering afgelast

giessen-oudekerk • De jaarvergadering van Oranjevereniging Giessen-Oudekerk kan dit jaar helaas niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Het bestuur heeft echter wel het een en ander te melden aan de betrokkenen.

In de laatste jaarvergadering is aangegeven dat voorzitter Aukje van Dijk en 2e secretaris Rien van Dijk stoppen als bestuurslid. Anke van Garderen zal de rol van interim voorzitter op zich nemen. Daarnaast zal Ronald van Rijswijk toetreden tot het bestuur. Bij de eerst volgende jaarvergadering zullen de bestuurswijzigingen in stemming worden gebracht en zal er afscheid worden genomen van Aukje en Rien. Wegens de geldende wet- en regelgeving zullen ze dit jaar voor zover mogelijk de gebruikelijke activiteiten organiseren. Ook zullen ze Koningsdag niet ongemerkt voorbij laten gaan.


Parenting Children Course online

regio • Op maandag 15 februari start de Parenting Children Course. Deze cursus, die vanuit de regio wordt georganiseerd, biedt praktische handvatten, maar ook de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met andere ouders.

Per bijeenkomst wordt één onderwerp besproken. Deelnemers ontvangen een werkboekje met huiswerkopdrachten die direct toepasbaar zijn in je gezin. De Parenting Children Course is ontwikkeld voor ouders/opvoeders van kinderen in de leeftijd van 0 tot 10 jaar. Hart voor de Waard biedt de cursus online aan op: maandag 15 februari, 1 maart, 15 maart, 29 maart en 12 april. De bijeenkomsten starten om 20:00 uur. Deelname kost 15 euro. Aanmelden kan op www.hartvoordewaard.nl/parentingcourse. Neem voor extra informatie contact op met Marieke Bor via 06-33834727 of mail naar cursus@hartvoordewaard.nl.


Valentijn event voor vrouwen gaat online

regio • Marije van den Berg organiseert een online Valentijn vrouwenconferentie op dinsdagavond 9 februari van 19:30 tot 22:00 uur. Het thema van deze avond is: In vrijheid liefhebben én geliefd zijn. Marije van den Berg is tijdens dit Valentijnn event de host, met sprekers als Cocky Drost, Minella van Bergeijk, Winette Hubregtse, Tessa van Olst, Laura Pelger en Jorien Ouweneel. Tevens wordt tijdens dit event live muziek verzorgd en ondersteunen we hulporganisatie TEAR. Het Valentijn event is online toegankelijk. Tickets inclusief thuisgestuurde goodiebag zijn beschikbaar op www.valentijnevent.nl.