• Op vrijdagochtend 8 januari kregen longverpleegkundige Marianne Akkermans, werkzaam op corona-afdeling C1 van het Albert Schweitzer ziekenhuis, en ambulanceverpleegkundige Annemiek Neven als eersten tegelijk het coronavaccin.
• Op vrijdagochtend 8 januari kregen longverpleegkundige Marianne Akkermans, werkzaam op corona-afdeling C1 van het Albert Schweitzer ziekenhuis, en ambulanceverpleegkundige Annemiek Neven als eersten tegelijk het coronavaccin. Foto: Frederike Slieker

Hoge bereidheid tot nemen coronavaccin

dordrecht/regio • Ook in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en bij de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid zijn de eerste coronavaccinaties toegediend.

De Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid draait mee in het vaccinatiesysteem van het Albert Schweitzer ziekenhuis, met de aan henzelf toegewezen vaccins. Het vaccineren ging vrijdagochtend in Dordrecht van start. Het ziekenhuis hoopt in deze eerste ronde 474 medewerkers te kunnen vaccineren. Hiervoor komen als eersten in aanmerking de zorgverleners die werken op de speciale coronaverpleegafdelingen, op de SEH/Observatorium en op de IC.

De bereidheid om het coronavaccin te nemen is hoog; bij de ambulancemedewerkers zelfs heel hoog: 86 procent, wat overeenkomt met 124 medewerkers.