Het verlichte jubileumbord van zwembad de Dompelaar.
Het verlichte jubileumbord van zwembad de Dompelaar. Foto: Corrie de Kluijver

De Dompelaar viert in 2021 50 jaar + 1

groot-ammers • In het afgelopen jaar bestond zwembad de Dompelaar in Groot-Ammers vijftig jaar. Helaas konden de jubileumactiviteiten vorig jaar niet doorgaan vanwege corona.

Het uitgestelde jubileumjaar staat daarom op 1 mei 2021 gepland, samen met de opening van het zwembadseizoen.


Verlicht bord

Bij het zwembad aan de dijk in Groot-Ammers is het bord van zwembad de Dompelaar verlicht. Doordat de activiteiten allemaal zijn verplaatst naar dit jaar is er sinds nieuwjaarsdag ‘+ 1’ aan toegevoegd.


De jubileumcommissie van de Vrienden van de Dompelaar hoopt dit jaar het draaiboek met alle festiviteiten alsnog uit de kast te trekken. De officiële opening van het uitgestelde jubileumjaar staat gepland op zaterdag 1 mei.


Jubileumboek

“Dit jaar gaan we in ieder geval een mooi jubileumboek uitgeven met een terugblik op 50 jaar zwembad de Dompelaar", zegt Marco van Leeuwen van de jubileumcommissie.


Oud beeldmateriaal

Hij vervolgt: "Sponsoren van het allereerste begin komen aan het woord, maar ook zwemmers, oud bestuursleden, badpersoneel en heel veel oud beeldmateriaal.”

Op de foto bij dit artikel staat het verlichte jubileumbord van zwembad de Dompelaar in Groot-Ammers, dat op nieuwjaarsdag aangevuld is met 'plus één'.


De jubileumcommissie hoopt de festiviteiten een jaar na het officiële jubileumjaar alsnog te kunnen vieren.


q www.dompelaar.nl