Jan Verveer keert terug als trainer van Ameide

ameide • Ameide heeft een ‘oude bekende’ aangetrokken als opvolger van Gert-Jan Westerhout, die de zaterdagderdeklasser in juni na maar liefst zes seizoenen als hoofdtrainer gaat verlaten. Jan Verveer neemt het stokje van hem over.

Het bestuur van vv Ameide bereikte zaterdag een akkoord met Jan Verveer, momenteel assistent-trainer van Bert Buizert bij Nieuw-Lekkerland. Verveer was ook in de periode 2010-2013 hoofdtrainer van Ameide. In 2011 werd hij met Ameide kampioen in de derde klasse, waarna hij twee jaar met de witblauwen in de tweede klasse speelde.
‘In die jaren hebben wij Jan leren kennen als een serieuze en ambitieuze trainer, die ook paste bij onze cultuur als dorpsclub’, meldt het Termeise bestuur.
Jan Verveer was eerder trainer van clubs als Pelikaan, Groot-Ammers, Nieuw-Lekkerland, De Zwerver en Dilettant.


Van der Waal ook volgend seizoen trainer De Zwerver

kinderdijk • De Zwerver heeft het contract met hoofdtrainer Joery van der Waal met een jaar verlengd.

Van der Waal is bij de Kinderdijkse club momenteel aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer bezig. Hiervoor was hij assistent-trainer bij Pelikaan.
Vanwege de coronapandemie kwam Joery van der Waal met De Zwerver in 2F pas tot drie competitiewedstrijden. Met 4 uit 3 staan de Kinderdijkers vooralsnog achtste.


Wielercarrière Bas Ottevanger ten einde door blessureleed

groot-ammers • Bas Ottevanger heeft op oudejaarsdag zijn afscheid van de wielersport aangekondigd. De nasleep van een hardnekkige blessure heeft de 22-jarige renner doen besluiten zich volledig op zijn studie te gaan richten. De talentvolle Ottevanger was zowel op de weg als op de baan actief. Hij pakte in zijn carrière onder meer tien nationale titels, zeges op de weg en een derde plek op het EK.


Wedstrijden Sliedrecht Sport live online te volgen

sliedrecht • De thuiswedstrijden van beide eredivisieteams van Sliedrecht Sport zullen vanaf zaterdag 9 januari live te volgen zijn op: www.sliedrechtsport.nl/.

De eredivisie gaat weer van start, maar vanwege de coronamaatregelen is er vooralsnog geen publiek welkom bij de wedstrijden. Ter compensatie zullen alle thuiswedstrijden van dames 1 en heren 1 van Sliedrecht Sport live uitgezonden worden via de homepage van www.sliedrechtsport.nl. Heren 1 neemt het zaterdag 9 januari thuis op tegen koploper Dynamo, aanvang 20:00 uur. De dames gaan voor hun eerste ontmoeting na de herstart op bezoek bij het TalentTeam in Papendal. Die wedstrijd begint al om 14:30 uur en is te zien op Volleybal.nl. Hiervoor moet een account worden aangemaakt, maar het kijken van de livestream is gratis. Bij het TalentTeam speelt de Nieuwpoortse libero Romy Brokking mee.