Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Vertraging voor plan Neerpolder

giessenburg • De bouwplannen voor de locatie Neerpolder in Giessenburg lopen vertraging op omdat er een ecologisch onderzoek uitgevoerd moet worden naar beschermde diersoorten.

De gemeenteraad van Molenlanden had ruim een half jaar geleden al een een voorbereidingskrediet van 60.000 euro beschikbaar gesteld om een plan te maken met 17 woningen (12 appartementen, 5 rijwoningen) en een nieuwe speeltuin voor de locatie Neerpolder uit te werken.

Veel onderzoeken zijn inmiddels uitgevoerd en het concept bestemmingsplan is bijna klaar om ter inzage te worden gelegd, ware het niet dat een verplicht ecologisch onderzoek voor vertraging zorgt. Er moet volgens de richtlijnen van dergelijke procedures onderzoek gedaan worden naar beschermde diersoorten zoals de gierzwaluw, de huismus en de vleermuis.


“Dit betekent helaas dat de sportzaal Neerpolder niet eerder dan in oktober 2021 kan worden gesloopt”, meldt het gemeentebestuur van Molenlanden. Als er op basis van de nadere onderzoeken er ook een ontheffingsprocedure voor de Wet natuurbescherming moet worden doorlopen, dan zal de sloop pas in het eerste kwartaal van 2022 kunnen plaatsvinden. Hier gaat de gemeente op dit moment nog niet van uit.


De geactualiseerde grondexploitatie van de locatieontwikkeling bevat, mede vanwege deze vertraging, een negatiever resultaat dan de globale grondexploitatie die in maart 2020 is opgesteld. Op dit moment wordt onderzocht welke besparingsmogelijkheden er binnen het plan toegepast kunnen worden. Volgens de huidige planning zal de grondexploitatie van het project op 2 maart 2021 ter vaststelling aan de raad worden voorgelegd.