Inzameling kerstbomen in VHL

vijfheerenlanden • Op diverse plaatsen in de gemeente Vijfheerenlanden kan woensdag 6 januari de kerstboom worden ingeleverd.

De inzamelaar geeft 0,50 euro voor iedere hele kerstboom die zonder versiering wordt ingeleverd. De kerstbomeninzameling start op de meeste locaties om 14:00 uur, op sommige plekken om 14:30 uur. Bomen kunnen onder andere ingeleverd worden in Everdingen, Hagestein, Hoef en Haag, Kedichem, Leerdam, Schoonrewoerd, Vianen en Zijderveld. Kijk voor alle locaties en de exacte inleverplekken en -tijden op de Facebookpagina van de gemeente Vijfheerenlanden of op www.vijfheerenlanden.nl. De kerstboom moet zonder pot of emmer worden aangeboden, een houten kruis onder de kerstboom is wel toegestaan.


In verband met de afvalinzameling vraagt Waardlanden om geen kerstbomen tussen of naast de minicontainers neer te zetten. Dan heeft de chauffeur van Waardlanden genoeg ruimte om de containers te legen. Kerstbomen kunnen ook gratis naar een afvalbrengstation gebracht worden, dan wordt er geen vergoeding gegeven. Het kantoor in Gorinchem en de afvalbrengstations in Gorinchem, Leerdam en Vianen zijn donderdag 31 december vanaf 13:00 gesloten. Alle stations zijn ook vrijdag 1 januari gesloten.